HomeNieuwsLifestyleVijf tips voor een cultureel verantwoord weekend

Vijf tips voor een cultureel verantwoord weekend

Heb je geen flauw idee wat je dit weekend gaat doen? Laat je dan inspireren door deze weekendtips.

De Waarheidscommissie

7/12 – 8/12

Dit jaar viert Brussel de zestigste verjaardag van de wereldtentoonstelling Expo ‘58. Bovendien opent dit weekend het AfricaMuseum in Tervuren opnieuw zijn deuren. Redenen genoeg voor Action Zoo Humain om hun voorstelling De Waarheidscommissie nog eens op te voeren, dit keer in de unieke setting van de Belgische Senaat. De Waarheidscommissie voert een artistiek onderzoek naar de tentoonstelling van mensen op de wereldexpo en combineert dans, theater en getuigenissen tot een bijzondere belevenis. Is het een theatervoorstelling, een performance of iets anders? De termen doen er niet toe, de boodschap blijft even urgent.

Foto Action Zoo Humain

actionzoohumain.be

December Dance

nog tot 16/12

December Dance brengt iedere winter de crème van de internationale danswereld naar het Brugse Concertgebouw. Dit jaar gebeurt dat onder de titel Dancing Down Under: de beste dansers uit Australië en Nieuw-Zeeland zakken af naar Brugge om er hun kunnen te tonen. Je kan je verwachten aan internationaal gerenommeerde dansers en choreografen, maar ook projecten met een unieke stem en jonge makers zijn meer dan welkom op het podium. Het festival sluit af met Invisible, een indrukwekkende familievoorstelling van eigen bodem.

Foto Concertgebouw Brugge

concertgebouw.be

Putteke Winter

7/12 – 8/12

Wie de kou en duisternis beu is moet dit weekend naar Boom. Daar strijkt het winterfestival Putteke Winter neer in recreatiedomein De Schorre: je wandeling doorheen het domein wordt sfeervol verlicht met lampjes, kaarsen en klank- en lichtspel. Bovendien loop je onderweg ook mysterieuze figuren, meestervertellers en spectaculaire vuurkunstenaars tegen het lijf. Achteraf geniet je tussen de lichtjes na met een streepje livemuziek en een jenevertje of een warme chocomelk. Als je het daar niet warm van krijgt, dan weten wij het ook niet meer.

(c) De Schorre Fenn Photography

puttekewinter.be

Bring Your Own Beamer

7/12

Een tentoonstelling hoeft niet altijd in een museum of galerij. In Gent doen ze het ook gewoon op straat: kunstenaars arriveren vanavond  – zo rond zonsondergang – in de Chinastraat met hun eigen beamer onder de arm, installeren zich voor een muur of scherm en vormen zo samen een kortstondige expositie. Deze tijdelijke galerij combineert visuele en digitale kunst met installaties, muziek en performances, en dat allemaal gratis en voor niets. Kuier rustig door de straat en laat je verrassen door de lichtkunst: zo simpel kan kunst dus zijn.

Foto Nerdlab

nerdlab.be

Chill in the city

8/12

De bekende Franse breakdance battle Chill in the City strijkt dit weekend neer in Brussel voor haar eerste editie in het buitenland: BOZAR wordt het strijdtoneel voor vette beats en moves van wereldklasse. Kijk toe hoe de beste crews van het land elkaar bekampen om een prijzenpot van maar liefst 2.000 euro, snuif de energieke sfeer van zo’n battle op en laat je inspireren om achteraf ook zelf je benen los te gooien op de beats die de dj’s door de speakers laten knallen.

(c) Chill in the city Brussels

bozar.be

Het bericht Vijf tips voor een cultureel verantwoord weekend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels