HomeNieuwsLifestyleVijf tips voor een acrobatisch weekend

Vijf tips voor een acrobatisch weekend

Heb je nog geen plannen dit weekend? Met deze tips zal je je niet vervelen!

#daaromleesik

nog t.e.m. 23/11

Literair festival #daaromleesik, in de Gentse bibliotheek De Krook, heeft het dit jaar over schoonheid en troost. Auteurs vertellen over de boeken die hen anders naar de wereld deden kijken en leesgroepen babbelen over de troost in poëzie. Eerder op zoek naar tips op maat? Doe de leestest en ontdek welk soort lezer jij bent: een verrekijker, een klassieker of simpelweg een genieter. Vervolgens staan de Serveuses van de Schoonheid en de Obers van de Troost klaar om jou à la carte een kortverhaal of gedicht te serveren op een zilveren dienblad.

Facebook Bibliotheek De Krook

daaromleesik.be

Cirque du Soleil

nog t.e.m. 24/11

Corteo, het succesvolle spektakel van Cirque du Soleil dat in 2005 in première ging, trekt opnieuw door Europa als arenashow. Vorst Nationaal is na Graz als tweede aan de beurt met zeven voorstellingen. Niet getreurd als je dit weekend geen gaatje meer in je agenda hebt, want van 13 tot 22 maart 2020 kan je in de Lotto Arena in Antwerpen gaan kijken. In Corteo staat de fantasie van een clown centraal, die er een elegant, humoristisch en theatraal feestje van maakt. Laat je betoveren door 51 acrobaten, muzikanten, zangers en acteurs van over de hele wereld!

weekend
Foto Cirque du Soleil

cirquedusoleil.com

Ondergronds in de stad

nog t.e.m. 22/9

Met een gloednieuwe expo duikt het STAM onder de gebouwen en straten van Gent. Riolen, afval, opslagplaatsen, en parkeergarages: allemaal liggen ze onder onze voeten, samen met kilometers buizen die de stad voorzien van water, energie en data. De ondergrond is bovendien ook de plek waar we onze dierbaarste schatten aan toevertrouwen, waar we ons schuilhouden en waar we onze doden begraven. De tentoonstelling neemt je mee naar deze bijzondere wereld: met een museumpas kan je het STAM bovendien gratis bezoeken.

Foto Reporters / Tim Dirven

stamgent.be

Josephine

24/11

Met Sonic Kids organiseert hetpaleis een reeks concerten voor iedereen vanaf zes jaar. Geen speciaal voor kinderen gemaakte muziek, wel de crème van de alternatieve Belgische muziekscene, maar dan op een schappelijk uur en met een aanvaardbaar volume. Deze zondag op het programma: pop- en soulzangeres Josephine, die niet alleen de publieksprijs van Humo’s Rock Rally won, maar ook de harten van iedereen die haar al eens live aan het werk zag.

Foto T. Herbots

hetpaleis.be

Freud

nog t.e.m. 30/11

Eind jaren vijftig schreef Jean-Paul Sartre een filmscript over Sigmund Freud. Het lijvige script – goed voor een film van zo’n zeven uur – haalde nooit het doek, en wordt nu voor het eerst bewerkt tot een theatervoorstelling, door Ivo Van Hove en FC Bergman. Marie Vinck, Stef Aerts en Matteo Simoni vervoegen het ensemble van het Internationaal Theater Amsterdam en vertolken drie van de vele personages die een web van gesprekken en confrontaties spinnen rondom de bekendste psychiater ter wereld. Nog tot en met 30 november in Toneelhuis Antwerpen, daarna op tournee in Vlaanderen en Nederland.

Foto J. Versweyveld

toneelhuis.be

Het bericht Vijf tips voor een acrobatisch weekend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels