Vind ons op

Zita

Vijf tips om een hangover tegen te gaan

Lifestyle

Vijf tips om een hangover tegen te gaan

Eindelijk mogen we weer gaan feesten! Maar dat betekent ook… uitkateren. Hoe vermijd je zo’n hangover? Wij zetten enkele tips op een rijtje.

Zolang mogelijk slapen

Leuke tip, toch? Tijdens het slapen herstelt je lichaam sneller dus probeer zolang mogelijk te slapen, want hoe langer je slaapt, hoe minder kans op hoofd- en buikpijn.

Een ontbijtje

Na een goede (nacht)rust is het ontbijt de allerbelangrijkste maaltijd van de dag. Je hebt op zo’n moment waarschijnlijk geen zin in eten, of net wel, maar een goed ontbijt is dus van groot belang! Het ultieme katervoedsel? Een eitje!

Véél drinken

Dit is vermoedelijk de meest gekende en allerbelangrijkste tip: water drinken! Alcohol zorgt ervoor dat ons lichaam uitdroogt, blijf dus voldoende gehydrateerd en voor wat afwisseling kan je ook een sportdrankje drinken voor extra vitaminen.

Beweging

Je zal het misschien niet geloven, maar sporten helpt je erbovenop! Doordat je tijdens het sporten zweet, zal de alcohol sneller afbreken en zo sneller jouw lichaam verlaten. Tijd om jouw lichtaam te ontgiften van alle drankjes van de avond ervoor. Of je kan misschien opnieuw aan het dansen gaan?

Comfortfood

Was jouw avond net iets te gezellig en werd je wakker met een bonkend hoofd? Dan is er nog één tip die ons rest: comfortfood! Deliveroo biedt voor elk wat wils aan, of je nu een grote of kleine honger hebt, zin hebt in iets gezond of net een vettige hap om je kater de wereld uit te helpen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/nieuws/vijf-tips-om-een-hangover-tegen-te-gaan

Meer in Lifestyle

To Top