HomeNieuwsLifestyleVijf plaatsen die je moet bezoeken in Pyeongchang

Vijf plaatsen die je moet bezoeken in Pyeongchang

De Olympische Winterspelen in Pyeonchang zijn ondertussen begonnen. In de Koreaanse regio is echter veel meer te zien dan enkel sportevenementen. Wie van plan is om naar Pyeonchang te reizen, moet deze vijf plaatsen absoluut gezien hebben.

De schapenboerderij van Daegwallyeong

Foto Pixabay

Er zijn veel boerderijen in Pyeongchang, maar Daegwallyeong is de enige met schapen. Het gebied is 195 km2 groot en omgeven door een wandelpad vanwaar je kunt uitkijken over het hele graasgebied. De wandeling langs het pad duurt ongeveer 40 minuten. Bezoekers die de schapen graag van dichtbij zien, kunnen zich inschrijven om de dieren te mogen voederen.

 

Pyeongchang Hyanggyo

Foto Wikimedia Commons

Een Hyanggyo was een school geleid door de overheid om mensen op te leiden in het Confucianisme, een Chinese filosofie. In 1894 gingen de scholen dicht, maar de meeste openden opnieuw de deuren in 1900, als lagere school. Pyeongchang Hyanggyo is in 1658 gebouwd om de plaatselijke bewoners op te leiden. In 1950, in de Koreaanse Oorlog zijn delen van het gebouw verwoest, maar in 1953 en in 1977 werd de schade hersteld.

 

De Woljeongsa-tempel

Foto Wikimedia Commons

In een dicht bos in de oostelijke vallei van de Odasanberg, ligt één van de belangrijkste tempels van het Koreaans boeddhisme. De tempel werd opgericht in 643 door de monnik Jajang. In de tempel vind je negen stukken die door de staat zijn aangewezen als cultureel erfgoed. Er zijn maar liefst vier nationale schatten, inclusief de achthoekige, stenen pagode, een typisch Aziatische toren, die negen verdiepingen telt. Daarnaast zijn er ook vijf andere bijzonderheden. Redenen genoeg dus om een bezoek te brengen aan deze tempel.

De Samyangweide

Foto Pixabay

Wie op zoek is naar een mooi uitzicht in Pyeonchang, moet dit grasland absoluut bezoeken, het is het grootste weiland van Azie. Op deze gigantische weide grazen melkkoeien. In de winter kan je genieten van het prachtige uitzicht vanop het 1.470 meter hoge plateau. Er werden twee Koreaanse films opgenomen op de weide: ‘Autumn in My Heart’ en ‘Time of Gangsters’. Wie anderhalf uur de tijd neemt om de uitkijkpost van Daegwallyeong te beklimmen kan bij helder weer de Oostzee zien.

Odaesan National Park

Foto Wikimedia Commons

De Odesanberg ligt in het centrale en oostelijke deel van Gangwon-do. In februari 1975 werd het gebied van 298.5 km2 ingericht als nationaal park. Odesan heeft het grootste natuurlijke bos van Korea, met een overvloed aan wilde dieren en planten. Zo kan je er wilde zwijnen, muskusherten, tortelduiven en spechten spotten.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels