HomeNieuwsLifestyleVijf duurzame collecties die nu in de winkels liggen

Vijf duurzame collecties die nu in de winkels liggen

Steeds meer kledingwinkels zetten in op duurzame mode. Of dat nu is met tweedehands initiatieven, recyclage of vegan materialen: alle beetjes helpen. De laatste week werden er enkele opmerkelijke collecties met een groen kantje gelanceerd, dus wij vatten ze voor u samen. 

Retro badmode bij Monki

Kledingketen Monki lanceert een duurzame collectie badmode die bol staat van de retro vibes. Dat betekent hoge broekjes, luipaardprintjes en coole tops. Alle stukken worden vervaardigd van gerecycleerd polyester en polyamide, afkomstig van PET-flessen en ander plastic afval. Tegen 2030 heeft Monki trouwens het voornemen om enkel nog met gerecycleerde of duurzame materialen te werken.

Vijf duurzame collecties die nu in de winkels liggen
Foto Monki

Composteerbare mode bij Wolford

Wolford is het eerste textielbedrijf dat Cradle to Cradle Certified™ is in twee categorieën: milieu en techniek. De Aurora legging en pull zijn bijvoorbeeld beide biologisch afbreekbaar. Zijn ze versleten, dan worden ze gecomposteerd tot biogas dat wordt gebruikt tijdens het productieproces en mestmateriaal. Vanaf 2020 gaat het merk ook gebruikmaken van een polyamide vervaardigd uit oude visnetten.

Vijf duurzame collecties die nu in de winkels liggen
Foto Wolford

Hipsterjeans bij Weekday

Net zoals Monki behoort ook Weekday tot de H&M-groep en je merkt dat die steeds meer bezig is met duurzaamheid. Bij Weekday kan je nu terecht voor een 100% gerecycleerde denimcollectie. Zowel het katoen als het polyester zijn afkomstig van afvalproducten die worden herwerkt tot fashionable kledingstukken. Bovendien sluit de collectie volledig aan bij de laatste trends, dus je hebt geen excuus meer om niet naar de winkel te lopen!

Vijf duurzame collecties die nu in de winkels liggen
Foto Weekday

Vegan schoenen bij Topshop

De Britse kledingketen Topshop lanceerde haar eerste vegan schoenencollectie. Die is helemaal vrij van dierlijke grondstoffen (dat betekent ook: geen lijm op basis van vlees of vis) en wordt met de hand vervaardigd in Spanje. Zelfs de meegeleverde schoendoos is volledig plantaardig. De collectie bevat enkele trendy items zoals strappy sandalen en is bovendien nog budgetvriendelijk ook.

Vijf duurzame collecties die nu in de winkels liggen
Foto Topshop

Bewuste collectie bij H&M

Net zoals elk jaar lanceert H&M ook nu weer een ‘Conscious Exclusive’-collectie. Die zit boordevol prints, zwierige modellen en natuurlijke stofjes. Of je nu op zoek bent naar een bruidsmeisjesjurk of een badpak: je vindt er sowieso je gading. Enkele van de bizarre grondstoffen zijn algen, ananasbladeren en citrusvruchtschil. Het resultaat mag er alvast zijn!

 

Vijf duurzame collecties die nu in de winkels liggen
Foto H&M

Het bericht Vijf duurzame collecties die nu in de winkels liggen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels