HomeNieuwsLifestyleGeld maakt niet gelukkig, maar sporten doet dat wel

Geld maakt niet gelukkig, maar sporten doet dat wel

Geld maakt niet gelukkig. Een controversiële uitspraak waar heel wat over te zeggen valt. En waar al heel wat over geschreven is. Wat er ook van zij, wetenschappers hebben een interessante ontdekking gedaan. Niet geld, maar sport zou de sleutel tot geluk zijn.

Niet iedereen wordt blij van sporten. Heel wat mensen blijven liever lekker Netflixen in plaats van te gaan fitnessen. Misschien moet je die gewoonte eens aanpakken, want het blijkt dat sport doorslaggevend is voor ons humeur. Dat is toch de conclusie van wetenschappers van de universiteiten van Yale en Oxford na een grootschalige studie. De resultaten werden gepubliceerd in het magazine ‘The Lancet’ en komen voort uit een onderzoek waaraan 1,2 miljoen Amerikanen deelnamen.

Sporten met mate(n)

Uit de studie blijkt dat mensen die regelmatig sporten, zich ‘slechts’ 35 dagen per jaar slecht voelen. Bij zij die nooit in beweging komen, loopt dat aantal op tot 53 dagen. Om 18 slechte dagen per jaar te vermijden, volstaat het dus om regelmatig te gaan sporten. Er zijn wel een paar belangrijke kanttekeningen te maken. Verdien je meer dan 22.000 euro per jaar, dan zit je sowieso goed. Geld maakt dus toch een beetje gelukkig. Bovendien is het van belang om niet meer dan drie uur per week in de fitness door te brengen, want anders doe je de positieve gevolgen teniet. Ten slotte maken groepssporten je gelukkiger dan een individuele workout. Sporten met mate(n) is dus de boodschap!

Het bericht Geld maakt niet gelukkig, maar sporten doet dat wel verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels