HomeNieuwsLifestyleVijf culturele tips voor de krokusvakantie

Vijf culturele tips voor de krokusvakantie

Heb je nog geen plannen voor de krokusvakantie? Met deze tips zal je je niet vervelen.

Designing the night. Graphic design of Belgian club culture

nog t.e.m. 29/9

De nieuwste tentoonstelling van het Brusselse designmuseum ADAM, Designing the night, viert de grafische vormgeving van het Belgische nachtleven. Want flyers en posters zijn vaak de enige fysieke overblijfsels van een vervlogen nacht: ze vertellen over wilde feestjes en iconische clubs. De expo omvat een collectie nooit eerder vertoond drukwerk uit de jaren 80 en 90, het hoogtepunt van de Belgische clubcultuur, van iconische clubs als La Rocca, Carré en Boccaccio. Tot begin mei kan je in ADAM ook naar de tentoonstelling Night Fever, over het design van Belgische nachtclubs.

(c) Canotier, Brussels, 1979, designed by Aldo Gigli

adamuseum.be

Krokusfestival

nog t.e.m. 7/3

Tijdens de krokusvakantie verandert cc Hasselt (en bij uitbreiding ook de rest van de stad) in een paradijs voor kleine theaterliefhebbers. Het Krokusfestival heeft  voor iedereen een voorstelling in de aanbieding, van baby’s van nog geen jaar tot volwassenen met een jong hart: de allerkleinsten kruipen door een tuin vol klank, geluid en geur, de iets groteren laten zich betoveren door de vele theatervoorstellingen uit binnen- en buitenland. Intussen slenteren gigantische mechanische wezens door de stad, duwen ouders een houten draaimolen en springen kinderen op een net vol stuiterballen.

Krokusfestival Garden of Spirited Minds (c) Fernando Molin

krokusfestival.be

Anima

nog t.e.m. 10/3

Naar jaarlijkse traditie serveert Anima tijdens de krokusvakantie de crème van de nationale en internationale animatiefilms in Flagey in Brussel. Meer dan 385 films, om precies te zijn, tijdens meer dan 100 voorstellingen. ‘s Ochtends en ‘s middags mogen de kinderen zich komen uitleven met films, ateliers en ander leuks, ‘s avonds zijn de volwassenen welkom voor hun portie animatie. En voor de die-hards is er de animeernacht: van 21u30 tot de vroege uurtjes worden de nieuwste, speciaalste en verrassendste animatiefilms van het moment getoond. Vergeet je pyjama en teddybeer niet!

Animafestival Isle of Dogs © 20th Century Fox

animafestival.be

Erhan Demirci

1/3

“Wa make?” Wie ooit al door een Limburgse cité dwaalde kreeg ongetwijfeld al te maken met die simpele vraag: onder vrienden betekent het niet meer dan “Hoe gaat het?” of “Wat ben je aan het doen?”. En meestal is het antwoord “Goeie, met u?” – ook als het helemaal niet zo goed gaat. Na comedyshow ‘Komt goed’, over de aanslagen in Brussel, onderzoekt Erhan Demirci in ‘Wa make?’ hoe we met elkaar omgaan: gebeurt dat in West-Vlaanderen anders dan in Limburg? Gedragen we ons op café anders dan op het werk? Het antwoord op deze vragen is niet gegarandeerd, buikpijn van het lachen wel.

(c) Pieter Verhaeghe

deviezegasten.org

World of Dance

3/3

Trix in Antwerpen is dit weekend het decor voor een heuse veldslag, maar dan een bijzonder dansbare: de strijd tussen topdansers van over de hele wereld. World of Dance is de grootste internationale urban danscompetitie ter wereld. Ze vindt plaats in verschillende steden in de hele wereld, en deze week strijkt het spektakel neer in Antwerpen. Dansers uit alle windhoeken en honderden deelnemers nemen het tegen elkaar op in indrukwekkende battles. Duizenden toeschouwers mogen getuige zijn.

World of Dance

trixonline.be

Het bericht Vijf culturele tips voor de krokusvakantie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels