HomeNieuwsLifestyleVier tips voor een Instagramwaardig etentje in open lucht

Vier tips voor een Instagramwaardig etentje in open lucht

De hete zomermaanden lenen zich perfect voor knusse etentjes met vrienden in de tuin. Een beetje frisse lucht doet nu eenmaal wonderen voor een mens en binnenshuis is die vaak moeilijk te vinden. Maar natuurlijk wil je bij zo’n tuindiner wel dat alles er ook mooi uitziet. Gelukkig is dat, mits wat moeite, helemaal niet zo moeilijk.

1. Simpel en met ingetogen kleuren

Binnen kies je waarschijnlijk voor een blinkend servies met stralende glazen, maar die komen buiten niet tot hun recht. Je kiest voor een etentje in open lucht dan ook beter voor aardse tinten, natuurmaterialen en een simpele vormgeving. Die passen nu eenmaal beter in de context. Wil je toch wat kleur toevoegen, dan kan dat door middel van diepgekleurde servetten. Voor een chique effect kan je kiezen voor tafeltextiel uit linnen. Dat past bovendien het beste bij de rest van de aankleding.

2. Groene touch

Je zit buiten en met wat geluk wordt je omringd door groen. Probeer die trend ook door te trekken op tafel. In het midden kan je bijvoorbeeld wat kaarsen zetten, die je omringt met potplanten of ander groen. Laat vooral je creativiteit de vrije loop, er zijn geen regeltjes waaraan je je moet houden. Inheemse planten zijn prachtig, maar ook tropische bladeren misstaan niet op een zomerse tafel. Het is zelfs mogelijk om een tafelloper te maken uit grote bladeren: dat voegt kleur en gezelligheid toe aan je diner.

3. Rondom de tafel

Niet alleen je tafel zelf, maar ook alles rondom verdient aandacht. Zorg er in de eerste plaats voor dat je gasten comfortabel kunnen zitten. Voorzie daarom kussentjes (wederom liefst uit natuurlijke stoffen) en plaids voor wanneer het later op de avond wat afkoelt. Mix en match, maar houd het simpel. Het kan ook leuk zijn om een tapijt onder je tafel te leggen – dat zorgt voor wat extra textuur. Er zijn heel wat tapijten die speciaal ontworpen zijn voor buitengebruik, zodat je ze met een gerust hart buiten kan laten liggen. Denk ook aan de verlichting, want het blijft niet de hele nacht licht en dat buitenlicht is niet zo gezellig. Hang een lichtsnoer boven de tafel, ofwel in een boom, ofwel door middel van een speciale stang die je aan je tafel kan bevestigen.

4. Op het bord

Het belangrijkste element van een etentje is uiteraard het eten. Zolang de gerechten lekker zijn, is er natuurlijk geen probleem. Maar het is ook leuk om je menu aan te passen aan de gelegenheid en het weer. Kies op zwoele zomeravonden voor lichte gerechten die je makkelijk naar binnen speelt. Denk bijvoorbeeld aan tomaat-mozzarella, toast met tapenade of pesto, een slaatje met aardbeien, kaas… Serveer alles op borden of planken die passen bij de rest van je servies en je bent helemaal klaar voor een perfecte Instagramfoto.

Het bericht Vier tips voor een Instagramwaardig etentje in open lucht verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels