HomeNieuwsLifestyleVerouderingsapp is niet zo onschuldig als het lijkt

Verouderingsapp is niet zo onschuldig als het lijkt

Het internet staat de laatste dagen vol met foto’s van beroemdheden die dankzij ‘FaceApp’ tonen hoe ze er over twintig jaar uit zullen zien: oud en grijs. Terwijl jij over de grond rolt van het lachen, gaan de Russen wel lopen met hun data.

FaceApp werd twee jaar geleden ontwikkeld door een bedrijf in Sint-Petersburg. De app gebruikt een speciale techniek om te tonen hoe je er ouder of jonger uitziet. Je kan via de app zelfs van geslacht veranderen. Klinkt allemaal vrij onschuldig, maar dat is het allesbehalve.

Identiteitsfraude

In de privacyverklaring van het Russische bedrijf staat dat allerlei informatie van gebruikers wordt opgeslagen. Dus niet alleen de foto’s van je gezicht, maar ook je IP-adres, locatie, toestelgegevens en informatie verzameld door cookies. Het is niet geweten wat het bedrijf uiteindelijk doet met al die gegevens.

Met deze informatie is heel gemakkelijk voor cybercriminelen om identiteitsfraude te plegen. Daarnaast komt zulke informatie vaak in een database terecht die kan doorverkocht worden of toegankelijk wordt gemaakt voor derden. FaceApp is trouwens niet de eerste app die deze kritiek te verduren krijgt. Opletten dus!

Dit bericht bekijken op Instagram

Later, als ik groot ben…  ‍  ‍  (30 versus 70)

Een bericht gedeeld door Ruben Van Gucht (@rvangucht) op

Het bericht Verouderingsapp is niet zo onschuldig als het lijkt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels