HomeNieuwsLifestyleVal jij vaak in slaap voor de tv? Dat is geen goed...

Val jij vaak in slaap voor de tv? Dat is geen goed teken

Het overkomt de besten. Je ligt ’s avonds gezellig in de zetel naar je lievelingsserie op tv te kijken en voor je het weet vallen je ogen dicht. Vervolgens wordt je drie uur later wakker, verdwaasd en met een straaltje kwijl aan je kin. Na een lange werkdag kan dat weleens gebeuren, maar als het je vaker wel dan niet overkomt, is dat misschien wel slecht nieuws.

In slaap vallen wanneer de film of serie nog maar 15 minuten bezig is, is niet alleen vervelend, maar kan bij mannen ook diepere oorzaken hebben. Volgens een Japans onderzoek kan het namelijk duiden op een hoge bloeddruk. Goed nieuws voor de vrouwen: bij hen werd geen verband waargenomen.

Hoge bloeddruk

Onderzoekers van de University of Hiroshima in Japan onderzochten de bloeddruk en bedtijd van 2.400 Japanners. Daaruit bleek dat zij die ’s avonds snel moe zijn – en dus voor de tv indutten – vaak een hogere bloeddruk hebben. Zij kropen gemiddeld ook 18 minuten eerder in bed dan mannen met een normale of lage bloeddruk, maar sliepen wel slechter. Nu moet je niet meteen panikeren als jij of je vriend ’s avonds eens in slaap valt in de zetel. Gebeurt het bijna standaard, dan kan het geen kwaad om eens naar de dokter te gaan. Better safe than sorry!

Het bericht Val jij vaak in slaap voor de tv? Dat is geen goed teken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels