HomeNieuwsLifestyleTropische temperaturen? Vier voordelen van naakt slapen

Tropische temperaturen? Vier voordelen van naakt slapen

Goed nieuws voor wie de slaap niet kan vatten bij deze hoge temperaturen. Laat die pyjama maar achterwege, want poedelnaakt slapen heeft een hele resem ongeëvenaarde voordelen. 

1. Je slaapt beter

Voor een goede nachtrust moet je lichaamstemperatuur een aantal graden dalen. Door een dikke, knusse pyjama kan de warmte nauwelijks ontsnappen, zeker met het weer van de laatste dagen. Het resultaat: je slaapt minder goed en ligt een hele nacht te woelen.

2. Het versterkt je immuunsysteem

Slaap je niet alleen in bed? Goed zo! Huid-op-huid-contact zorgt voor het vrijkomen van ‘oxytocine’. Dit knuffelhormoon heeft een positieve invloed op je bloeddruk en immuunsysteem.

3. Het boost je seksleven

Volgens een onderzoek bij meer dan 1.000 Britten zijn partners die naakt slapen gelukkiger met hun relatie. Meer dan de helft van de naaktslapers (57%) beweerde gelukkig te zijn in de relatie, terwijl dat voor 48% van de pyjamadragers en 43% van degenen met een nachtjapon zo was. Bovendien zijn mensen die naakt slapen ook meer tevreden met hun seksleven. Dat het naakt zien en voelen van je partner heel wat prikkels teweegbrengt, moeten we je vast niet vertellen.

4. Het voorkomt schimmelinfecties

Schimmels bloeien op vochtige, warme plekken. Zo is je ondergoed ’s nachts een paradijs voor bacteriën. Geef daarom je intieme zone letterlijk meer ademruimte door je slipje uit te trekken voor je gaat slapen.

Het bericht Tropische temperaturen? Vier voordelen van naakt slapen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels