HomeNieuwsLifestyleToeristen in Nieuw-Zeeland kunnen niet langer met dolfijnen zwemmen

Toeristen in Nieuw-Zeeland kunnen niet langer met dolfijnen zwemmen

Onze aardbol puilt uit van alle natuurpracht, maar helaas zorgen we daar niet altijd even goed voor. Oceanen veranderen in plasticsoep en dieren sterven uit door ontbossing. Tijd om daar iets aan te veranderen, moet de Nieuw-Zeelandse regering gedacht hebben. Toeristen zullen daarom niet langer met dolfijnen kunnen zwemmen.

Dolfijnen spreken tot de verbeelding en heel wat mensen zien hen meer als een toeristische attractie dan als een levend wezen. In dierentuinen gaan bezoekers massaal naar de dolfijnenshow en op vakantie zijn dolfijnenboottochten een drukbezochte bezienswaardigheid. Ook in Nieuw-Zeeland bloeide het dolfijnentoerisme weelderig.

Contact met de mens

Vooral de eilandenbaai ten noorden van Nieuw-Zeeland staat bekend om de dolfijnen. Toeristen kunnen er een boottochtje maken en zelfs zwemmen met de dieren. Maar sinds het einde van de jaren 90 daalde het grote dolfijnenaantal er met maar liefst 65%. Die daling wordt vooral veroorzaakt door het contact met de mens, dat onder andere hun eetpatroon beïnvloedt. De regering heeft daarom besloten om het zwemmen met dolfijnen helemaal te verbieden en de boottochten sterk te beperken. Niet alleen zullen er minder boten uitvaren, maar ook de duur van een vaartocht zal worden ingeperkt om de dieren te beschermen.

Het bericht Toeristen in Nieuw-Zeeland kunnen niet langer met dolfijnen zwemmen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels