HomeNieuwsLifestyleTe diep in het glaasje gekeken? Zo kom je van je kater...

Te diep in het glaasje gekeken? Zo kom je van je kater af

Evenementen kunnen weer doorgaan, de clubs openen en er is geen sluitingsuur meer op café. De coronaversoepelingen smeken om een goed feestje. Voor wie al vaker een glaasje te veel heeft gedronken, weet dat het vervolg van zo’n zware avond niet prettig is. Wij helpen je graag om je kater te laten verdwijnen. Dit zijn de beste tips om van je houten kop af te geraken.

Drink veel

En dan hebben we het over water. Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam uitdroogt. Een simpele oplossing om dit probleem te voorkomen is water drinken. Je drinkt best een groot glas water voor het slapengaan om je de dag erna niet als een droge spons te voelen. Ook water drinken tussen de glazen alcohol door, zorgt voor een fijner gevoel in de ochtend. Vermijd koffie, de cafeïne zal je nog meer uitdrogen. Ook alcohol drinken en beginnen waar je mee geëindigd bent, is niet zo’n goed idee.

Eet een stevig en gezond ontbijt

Als je maag het toelaat is het een goed idee om wat te eten tijdens je kater. Ga voor een stuk fruit, een eitje of een simpel sneetje brood. Wie zin heeft in een vettige snack, wacht beter tot de kater voorbij is. Vettig eten kan nog te zwaar zijn voor je maag en het vertraagt de afbraak van alcohol.

Seks

Ja, je leest het goed, seks is een uitstekende oplossing tegen katerkwaaltjes. Sommigen zullen er niet aan moeten denken, anderen zullen staan springen. Tijdens de seks komt namelijk endorfine vrij, dit is een hormoon dat ervoor zorgt dat je minder pijn gaat voelen.

Neem een pijnstiller

Deze tip zal geen verrassing zijn. Bij hoofdpijn is een pijnstiller je beste vriend en zal die je kater verlichten. Maar pas op met aspirine! Hierin zit een stofje dat niet goed is voor je lever en nieren en aangezien die nu toch al zo hard aan het werk zijn, vermijd je dat goedje beter.

Luilekkeren

Deze tip klinkt voor velen als muziek in de oren. Je lichaam heeft energie nodig om te herstellen van een kater. Goed uitrusten en lang uitslapen is de perfecte manier om die energie te krijgen. Geen wekker zetten de ochtend na een stevig feestje is de boodschap.

Bewegen, bewegen, bewegen!

Na voldoende rust zorg je best voor wat beweging. Een hele opgave voor velen onder ons. De alcohol verlaat sneller je lichaam door eens lekker te zweten. Loop een rondje door het bos of ga een stukje fietsen. Voor je het weet ben je de kater kwijt.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/te-diep-het-glaasje-gekeken-zo-kom-je-van-je-kater-af

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels