HomeNieuwsLifestyleStress? Wenen helpt!

Stress? Wenen helpt!

Misschien heb je het zelf ooit al gemerkt, maar wenen lucht op. Japanse scholen en bedrijven moedigen je nu ook aan om te wenen en zo je mentale gezondheid te boosten.

De tranenleraar

Hidefumi Yoshida is een voormalige Japanse leerkracht die zich nu ‘de tranenleraar’ noemt. Hij organiseert workshops in scholen en bedrijven om de mentale voordelen van huilen aan te tonen. “Wenen helpt beter tegen stress dan slapen of lachen. Een weensessie per week en je leidt een stressvrij leven”, aldus Yoshida.

Wenen bevrijdt je van hormonen en afvalstoffen

Onderzoek van William Frey, een onderzoeker aan de Ramsey Medical Center in Minneapolis, toont de voordelen van wenen aan. Hij ontdekte bijvoorbeeld dat tranen van pijn voor 98% uit water bestaan, maar dat er bij emotiegeween ook heel wat hormonen en afvalstoffen vrijkomen. Huilen is dus een echte detox voor je lichaam. Bovendien bewees eerder onderzoek dat wenen de aanmaak van endorfines stimuleert. Dat zorgt er dan weer voor dat we ons gelukkiger voelen.

Zelf aan de slag

Het is niet vanzelfsprekend om een weensessie in te plannen – meestal komt het gewoon vanzelf of helemaal niet. Als je toch gebrand bent op die tranen, kan je altijd eens proberen om een dramatische film te kijken. Of luister wat emotionele muziek. Of lees een droevig boek. Mogelijkheden genoeg om wekelijks een therapeutisch kwartiertje huilen in te lassen.

Het bericht Stress? Wenen helpt! verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels