Vind ons op

Zita

Steek eens wat wiet in je geslachtsdeel: speciale producten moeten menstruatiepijn verlichten

Lifestyle

Steek eens wat wiet in je geslachtsdeel: speciale producten moeten menstruatiepijn verlichten

Iedereen die menstrueert weet hoe pijnlijk maandstonden kunnen zijn. Van warmtekruiken tot een cocktail van pijnstillers: je kan vanalles proberen om je klachten te verlichten. Maar enkele producenten hebben iets nieuws op de markt gebracht wat de menstruatiekrampen binnen twintig minuten zou doen verdwijnen. En het is niet erg orthodox.

‘Wiettampons’, zo zou je het product van het Britse bedrijf Daye kunnen noemen. Het Amerikaanse Foria verkoopt dan weer wietpillen voor vaginaal gebruik. Die woordkeuze is echter wel wat misleidend, want de producten bevatten geen psychoactieve marihuana zoals de meeste mensen die kennen. Wat er wel inzit, is cannabidiol (CBD), een bestanddeel van cannabis dat inwerkt op het centrale zenuwstelsel en zo de pijn verlicht. Met andere woorden: je wordt er niet high van, maar je ongemakken verdwijnen wel. Enkele slimmeriken bedachten dat dat effect ook erg welkom is bij zware maandstonden, en zo zagen de innovatieve producten het levenslicht.

Prijskaartje

In ons land kan je de ‘wiettampons’ of pillen met CBD voor vaginaal gebruik voorlopig nog niet in een fysieke winkel vinden. Online op zoek gaan is de boodschap, al is het prijskaartje wel redelijk stevig: bij Daye betaal je zo’n 16 euro voor een doosje van 18 tampons – iets minder dan één euro per wiettampon, dus.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/steek-eens-wat-wiet-je-geslachtsdeel-speciale-producten-moeten-menstruatiepijn-verlichten

Meer in Lifestyle

To Top