HomeNieuwsLifestyleSteeds meer vrouwen schamen zich om ‘arm-vagina’

Steeds meer vrouwen schamen zich om ‘arm-vagina’

Het is ondertussen al een tijd geleden dat het internet in de ban was van de thigh gap. Nu is er opnieuw een verontrustend schoonheidsideaal opgedoken, waarbij dames koste wat het kost de ‘arm-vagina’ vermijden. 

Zeggen dat vrouwen in Hollywood beoordeeld worden op hun uiterlijk, is nogal een understatement. Ze moeten niet alleen een lijf hebben om door een ringetje te halen, maar ook een stralend witte glimlach, een klein wasbordje en een thigh gap, waarbij de dijen zo dun zijn dat ze elkaar niet raken. Het laatste bizarre schoonheidsideaal in dat rijtje is de ‘arm-vagina’.

Waarover gaat het? 

De term werd drie jaar geleden al in het leven geroepen, door niemand minder dan Jennifer Lawrence. De actrice merkte tijdens een interview al lachend op dat ze zich schaamde om haar ‘arm-vagina’, oftewel het stukje huid dat plooit tussen je oksel en de rest van je lichaam.

Met andere woorden gaat het dus om een fenomeen waarmee elke vrouw op deze aardbol rondloopt. Toch voelen steeds meer sterren zich onzeker over dat lapje huid. “Iedereen maakt er zich zorgen over”, vertelt stylist Rebecca Corbin-Murray aan The Times en Metro.co.uk. “Je zou niet geloven hoeveel foto’s ik al heb moeten laten verwijderen omdat de zogezegde ‘arm-vagina’ zichtbaar is.”

Plastische chirurgie

Nog meer zorgwekkend is dat deze trend ook opduikt bij onbekende vrouwen. Het gaat zelfs zo ver dat plastische chirurgen jaar na jaar de vraag zien stijgen om een stukje huid weg te nemen bij de oksel. Dat is compleet absurd, als je het ons vraagt, en we hopen dan ook dat deze idiote schoonheidstrend snel voorbij waait.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels