HomeNieuwsLifestyleSlimme kat redt het leven van baasje

Slimme kat redt het leven van baasje

De Britse kat Theo heeft het leven van zijn baasje gered door haar de hele nacht wakker te houden. De 39-jarige vrouw had een mogelijk fatale bloedklonter in haar knie.

Charlotte Dixon voelde zich de hele dag niet lekker en besloot vroeg onder de wol te kruipen. Dat was buiten haar kat Theo gerekend. Het beestje sprong de hele nacht lang op haar bed en probeerde zijn baasje uit alle macht wakker te houden. Hij raakte haar gezicht aan met zijn pootje en ging meermaals op haar hoofd zitten. Volgens Dixon heeft haar huisdier een goede intuïtie. “Hij voelt altijd aan wanneer ik me niet goed voel”, aldus de vrouw.

Bloedklonter

De volgende ochtend voelde Dixon zich nog steeds niet beter. Daarom belde ze een ambulance die haar naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek dat ze een levensgevaarlijke bloedklonter in haar knie had. De Britse dacht dat ze enkel vermoeid was omdat haar huisdier haar de hele nacht had wakker gehouden. Dat was een geluk, vonden de dokters. Wanneer ze ’s nachts ingedommeld zou zijn, was ze waarschijnlijk niet meer wakker geworden. Zo zie je dat een poes in huis hebben goed kan zijn voor je gezondheid.

Het bericht Slimme kat redt het leven van baasje verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels