Connect with us

Zita

Samsung-gebruikers moeten hun smartphone ONMIDDELLIJK updaten om deze reden

Lifestyle

Samsung-gebruikers moeten hun smartphone ONMIDDELLIJK updaten om deze reden

Eigenaars van een Samsung-smartphone worden met klem aangeraden om de nieuwste update te downloaden en te installeren. Hackers zouden immers een manier gevonden hebben om in te breken.

Miljoenen mensen over de hele wereld beschikken over een smartphone van Samsung, van de Galaxy Note 20 tot de Galaxy S20 Ultra. Een gigantische hoeveelheid gebruikers betekent dat hackers maar al te graag op de loer liggen.

Speciale code

Die zijn er nu in geslaagd om via een speciale code binnen te geraken in dergelijke toestellen, zo meldt de September 2020 Android Security Bulletin. Samsung heeft intussen een update beschikbaar gemaakt die zo’n aanval tegenhoudt. Gebruikers worden dan ook aanbevolen om die zo snel mogelijk te installeren, anders blijven hun toestellen kwetsbaar.

Je Samsung-smartphone updaten is heel makkelijk: ga naar ‘Instellingen’ en duw vervolgens op ‘Software Update’. Die moet je downloaden en installeren.

Foutenrapport

Mocht je Samsung-smartphone vreemd gedrag vertonen, dan kan je een foutenrapport sturen naar Samsung. “Dit stelt ons in staat om na te gaan wat er aan de hand is. De data blijft anoniem en wordt enkel gebruikt tijdens het onderzoek”, klinkt het.

Het bericht Samsung-gebruikers moeten hun smartphone ONMIDDELLIJK updaten om deze reden verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top