HomeNieuwsLifestylePennenvriendinnen zien elkaar voor het eerst na vijftig jaar

Pennenvriendinnen zien elkaar voor het eerst na vijftig jaar

Yvonne Betowt en Mary Richardson schrijven al meer dan vijftig jaar brieven naar elkaar. Nu hebben de Amerikaanse en Canadese dames elkaar voor het eerst ontmoet.

De vriendschap startte toen ze 12 jaar oud waren. Richardson lanceerde in een tienermagazine een oproep voor een pennenvriendin. Betowt voelde zich aangesproken, en zo geschiedde.

Sindsdien heeft het paar veel samen meegemaakt, zij het via hun schrijfsels. “Eigenlijk zijn we samen opgegroeid en hebben we samen onze kinderen opgevoed”, vertelt Betowt aan de lokale nieuwszender Newschannel5 Network.

Bibliothecaris als reddende engel

De laatste tien jaar was het contact tussen de twee verwaterd, en daar wou Betowt verandering in brengen. “Ik heb haar opgespoord via een bibliothecaris die in hetzelfde dorp woont als Mary. Zij heeft mijn mail uiteindelijk bij haar bezorgd.”

Zo kwamen de vrouwen te weten dat ze alletwei weduwe waren. “Haar man is omgekomen in een auto-ongeluk en mijn man is overleden aan longkanker”, aldus Betowt. “Daarom wilden we elkaar zo snel mogelijk zien, voor het te laat was.”

Tranen van blijdschap

Toen het langverwachte moment zover was, konden Betowt en Richardson de emoties niet onderdrukken. Het is dus geen verrassing dat er enkele traantjes zijn gevloeid. “Elkaar eindelijk ontmoeten is een droom die uitkomt”, besluit de Amerikaanse.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels