HomeNieuwsLifestylePendelaar Iris verklapt: “Spring eens op een boot in Gent!”

Pendelaar Iris verklapt: “Spring eens op een boot in Gent!”

Elke vrijdag deelt Metro, samen met een pendelaar, de leukste lifestyletips met jou. Vandaag is het de beurt aan Iris van Robays (24) uit Gent.

Tekst en foto door Camille Van Puymbroeck

Wat is je lievelingskledingstuk?

Dat is een zwart kleedje met witte bolletjes dat ik ooit bij Think Twice kocht. Het model is een beetje hemdachtig en past eigenlijk altijd. Met blote benen en sneakers in de zomer, met een panty en botjes in de winter… En het beste van al is misschien dat ik het niet hoef te strijken – heel belangrijk!

Welk boek of film zou je aanraden op een regenachtige zondagnamiddag?

Het boek dat ik er het vaakst bijneem is ‘Ik ben al 11 jaar geen 16 meer’ van Roos Rebergen. Zij schrijft dus gedichten, maar maakt ook popmuziek met haar band Roosbeef. Wat ik zo leuk vind aan de bundel is dat ze verdomd eerlijk is en een leuke draai weet te geven aan heel alledaagse dingen.

Op welke plek kom je helemaal tot rust?

Aan de Blaarmeersen in Gent, maar niet tijdens de zomer, want dan is er te veel volk naar mijn goesting. Toch is het een plaats die in elk seizoen de moeite waard is. Het pad loopt langs het water en kronkelt voortdurend het bos in en weer uit. Perfect voor een avondwandeling.

Welk restaurant doet je watertanden?

Lokaal in Gent. Het is een heel klein restaurantje, er is misschien plaats voor twintig mensen, en zoals de naam al doet vermoeden komen alle ingrediënten bij lokale leveranciers vandaan. Ik ben zelf vegetariër en het is dan ook wel zo handig dat alles hier of vegetarisch, of vegan is. Zelf kies ik meestal voor een schotel vol groenten en als het koud is, moet je zeker de soep eens proeven. Voor 15 euro heb je gegeten en gedronken, dus dat is ook nog eens heel betaalbaar.

Naar welke bestemming keer je steeds terug?

Ik heb een half jaar stage gelopen in Amsterdam en ga daar nog regelmatig naartoe. Natuurlijk helpt het dat ik heel wat vrienden heb die daar wonen, maar de stad heeft echt mijn hart veroverd. De hele sfeer daar ademt kunst en cultuur. Als ik terugkom van enkele dagen in Amsterdam barst ik van de inspiratie en heb ik plots zin om te schrijven, te schilderen, te tekenen… Die stad maakt me gewoon gelukkig.

Wat moeten mensen zeker bezoeken in Gent?

Spring eens op een boot of een kano! Vanop het water zie je makkelijker hoe mooi alles wel niet is. Je kan langs de nieuwe bib varen, langs het Gravensteen, door de natuur… In Gent worden ook vaak gratis optredens gegeven, ideaal om de sfeer op te snuiven en nieuwe mensen te leren kennen. Zelf ga ik vaak naar De Loge in de Annonciadenstraat en Kinky Star aan de Vlasmarkt.

Op welke tweedehandsaankoop ben je het meest trots?

Het klinkt misschien raar, maar ik heb eens een bundel met oude vogelprenten gekocht die ik echt prachtig vind. Volgens mij zaten die ooit bij de chocolade, al kan ik me vergissen. Ik gebruik die afbeeldingen graag om collages mee te maken, om op te sturen of om op Instagram te posten. Sowieso vind ik het te gek om tweedehands boeken en prenten te kopen en te bedenken dat die ooit van iemand anders waren.

Het bericht Pendelaar Iris verklapt: “Spring eens op een boot in Gent!” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels