HomeNieuwsLifestylePairi Daiza-panda Hao Hao met succes geïnsemineerd

Pairi Daiza-panda Hao Hao met succes geïnsemineerd

Eén van de reuzenpanda’s in Pairi Daiza, Hao Hao, is afgelopen week met succes geïnsemineerd. Dat bevestigt het dierenpark. Als alles goed blijft gaan, wordt er eind augustus opnieuw een babypanda geboren in Brugelette. Maar of Hao Hao effectief zwanger is, weet men pas drie weken voor de geboorte.

Hao Hao beviel in 2016 al van Tian Bao, de allereerste pandageboorte ooit in de Benelux. Mogelijk doet ze dat eind augustus nog eens over.

Helse klus

Begin deze week werden Hao Hao en mannetje Xing Hui apart gezet en kon Hao Hao geïnsemineerd worden, bevestigt Pairi Daiza-woordvoerder Mathieu Goedefroy. “Dat alleen al is een helse klus. Vrouwtjespanda’s zijn maar 24 uur per jaar vruchtbaar, en dus moeten we dat heel nauw laten opvolgen door hormonenspecialisten. Als het dan zover is, moeten we in die periode proberen zoveel mogelijk te insemineren.”

In het geval van Hao Hao lukte dat twee keer, wat de kans op zwangerschap vergroot, zegt Goedefroy. Maar of de panda effectief zwanger is, weet men eigenlijk pas drie weken voor de geboorte. Hao Hao, Xing Hui en Tian Bao blijven de hele periode wel zichtbaar voor het publiek.

Hoopvol afwachten

Na haar bevalling in 2016 werd Hao Hao in 2017 niet geïnsemineerd, omdat baby Tian Bao toen nog te klein was. In 2018 gebeurde dat wel, maar mislukte de poging. “Dit jaar hebben we er een veel beter gevoel bij”, zegt Goedefroy. “Alle factoren zaten eigenlijk goed. Zeker zijn we nooit, maar het is hoopvol afwachten.”

Het bericht Pairi Daiza-panda Hao Hao met succes geïnsemineerd verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels