HomeNieuwsLifestyleOpvallend: ervaren skiërs breken de meeste botten

Opvallend: ervaren skiërs breken de meeste botten

Het wintersportseizoen komt stilaan op gang en dat betekent ook meer werk voor de EHBO. Heel wat mensen breken hun botten tijdens het skiën of snowboarden, maar het zijn vooral de ervaren wintersporters die de meeste breuken oplopen.

Tegen alle verwachtingen in zijn het dus niet de amateurs die met de meeste letsels te kampen hebben. Bij 80% van alle ongelukken zijn ervaren skiërs betrokken, blijkt uit een onderzoek van Eurocross en Leiden University Medical Center.

Overmoedig

Dat hoge cijfer is te wijten aan overmoed. Ervaren sporters voelen zich goed op hun latten of board en durven daardoor wel eens een stapje verder te gaan. De waaghalzen zijn op zoek naar spannende uitdagingen en zoeken daarom moeilijkere pistes op. Hoewel zij op de hoogte zijn van de risico’s, houdt dat hen niet tegen.

Fracturen

Snowboarders hebben vooral te kampen met hersenschuddingen en onderarmbreuken. Skiërs lopen vaker beenbreuken en kniebandletsels op. Sommige zwaardere letsels, zoals een bekkenfractuur, kunnen ook een impact hebben op je verdere leven. Het is dus belangrijk om steeds voorzichtig te zijn, ook al ben je een ervaren sporter.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels