HomeNieuwsLifestyleNieuwe trend op Instagram: de #rainbowbaby

Nieuwe trend op Instagram: de #rainbowbaby

Vele ouders gooien graag foto’s van hun kroost online en dat is op Instagram niet anders. De laatste tijd duiken er overal foto’s van zogenaamde rainbowbaby’s op, die een bijzondere betekenis met zich meedragen.

Vrouwen die foto’s delen onder de hashtag #rainbowbaby duiden zo kindjes aan die geboren zijn na een eerdere miskraam. Ook moeders die een kindje hebben verloren aan wiegendood en daarna weer moeder zijn geworden, maken van de hashtag gebruik.

Taboe

Er heerst nog altijd een taboe op het hebben van een miskraam. Terwijl het verdriet groot is en gemiddeld 1 op de 10 zwangerschappen met een miskraam eindigt, wordt vandaag nog weinig over misgeboortes gesproken. De hashtag #rainbowbaby probeert vrouwen virtueel samen te brengen.

Hoe groot de blijdschap ook is na de geboorte, na een eerder miskraam gaat de vreugde vaak gepaard met verdriet. Om lotgenoten te steunen delen vrouwen hun pasgeboren baby nu dus op Instagram met de betreffende hashtag erbij. Die levert momenteel al ruim 500.000 resultaten op.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels