HomeNieuwsLifestyleOp zoek naar een duurzaam en ethisch kerstcadeau? Check deze webshop

Op zoek naar een duurzaam en ethisch kerstcadeau? Check deze webshop

Het Belgische kleding- en interieurlabel Tales by Solid is de place to be voor je kerstinkopen dit jaar. Tales by Solid staat voor duurzaamheid, kwaliteit en ethiek. Onder het motto: buy good – do good – feel good, stelt het label kansarme vrouwen te werk in lokale ateliers in Peru, India en Kenia. Samen maken de vrouwen handgemaakte, trendy en kwalitatieve kleding, accessoires en interieuritems. Via de webshop van Tales by Solid vind je de origineelste cadeaus: van juwelen tot kleurrijke Kantha jasjes, handgevlochten manden en meer.

Tales by Solid’ wil niet alleen de Secret Santa’s rond de kerstboom blij maken, maar kijkt verder dan de landsgrenzen. «Met een Tales by Solid-item geef je niet alleen een uniek cadeau, maar draag je bij aan een betere wereld. Onze producten zijn handgemaakt met zorg voor mens en milieu, en elk stuk vertelt een eigen verhaal. Wij geloven sterk dat de vrouwen die we tewerkstellen changemakers zijn. Door hun loon verbeteren ze niet enkel hun eigen levens, maar dat van hun hele familie», aldus founder Lyn Verelst.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Neem dan zeker een kijkje op de webshop. Deze items zijn alvast onze favorieten!

Mode

Tales by Solid Tracey FW23 - highres (42)

De bestsellers van Tales by Solid zijn de upcycled, kleurrijke kantha vestjes, handgemaakt door kansarme vrouwen in India. Deze echte showstoppers zijn samengesteld uit vintage sari’s en afgewerkt met de kenmerkende ‘kantha’ handsteek en beschikbaar in een korte en midden en XL lengte. Combineer jouw nieuwe favoriete vest over een simpele witte t-shirt en jeans-outfit of over een lange zwarte jurk voor een gegarandeerd wow-effect.

Vanaf 138,51 euro

Tales by Solid Tracey FW23 - Lookbook Pictures lowres (c)SachaKleinblatt (113)

Een ander modebewust én winterproof cadeau is een alpaca-accessoire gemaakt door vrouwen in Ayacucho, Peru. Van sjaals tot handschoenen, mutsen en beanies, de warme en zachte alpaca-items houden elke fashionista warm. Ideaal dus voor een gezellige wandeling, met of zonder sneeuw.

Vanaf 39,95 euro

Interieur

1 (11)

De handgemaakte Hadithi mandjes zijn gemaakt van lokaal geteelde sisalplanten in Kenia. Met ingewikkelde patronen en levendige kleuren voegen deze unieke manden een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je huis. Elke mand is een eigen creatie van de maaksters: ze kiezen zelf het design, de kleur en de maat. Eens het mandje af is, schrijven de vrouwen hun naam en dorp op het zelfgemaakte label. Zo hebben alle mandjes een directe link met hun maakster.

Vanaf 14,99 euro

TbS IN Pouf (c)Sao New York (2)

Ervaar het vakmanschap van Tales by Solid’s handgemaakte sari poefs, elk een unieke creatie. De poefs werden zorgvuldig vervaardigd uit gerecyclede katoenen sari’s en brengen instant warmte, karakter en vooral kleur in jouw interieur.

Vanaf 90,20 euro

Capture

Fleur je interieur letterlijk op met deze sisal planthouder. Dit mandje met macramétouw is met de hand geweven door Keniaanse vrouwen. Je hangt het samen met je favoriete plant op aan je plafond of muur. Zo haal je een stukje Kenia binnen in het koude België!

33,99 euro

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/selfcare/op-zoek-naar-een-duurzaam-en-ethisch-kerstcadeau-check-deze-webshop

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels