HomeNieuwsLifestyleOp deze leeftijd beginnen mensen hun job te haten

Op deze leeftijd beginnen mensen hun job te haten

Wie in deze wereld niet gezegend is met een stinkend rijke familie, moet verplicht aan het werk om een leuk leven te kunnen leiden. Na onze studies gaan we dus massaal op zoek naar een eerste job met het enthousiasme dat zo typerend is voor elke beginneling. Helaas blijft die vreugde niet voor eeuwig duren.

Voor de meeste mensen komt er een moment waarop ze hun job kotsbeu zijn. De dagelijkse routine, de stress, de collega’s, de slechte werkomstandigheden… Na verloop van tijd beginnen al die zaken op te tellen tot er een punt komt waarop het zo niet verder kan. Maar wanneer komt dat kantelpunt nu eigenlijk?

35 jaar

Het Britse HR-bedrijf Robert Half vroeg zich af op welke leeftijd we onze job echt beu zijn en trok op onderzoek uit. Na een bevraging bij 2.000 werknemers kwamen ze tot de conclusie dat dat eerder is dan je misschien zou vermoeden. Het blijkt namelijk dat de leeftijd van 35 jaar een waar kantelpunt vormt. Op dat moment geeft 18% van de werknemers namelijk aan dat ze niet meer tevreden zijn over hun job. En hoe ouder we zijn, hoe meer de situatie verergert. Van de 55-plussers is namelijk 25% zijn of haar job beu. Die cijfers laten zich verklaren door het feit dat onze verwachtingen ook veranderen naarmate we ouder worden. Als starter zijn we sneller tevreden dan als 35-jarige en bovendien bekleden veel werknemers op dat moment ook een hogere functie dan in het begin van hun carrière, wat meer verantwoordelijkheid en stress met zich meebrengt. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar een nieuwe job die beter bij je past!

Het bericht Op deze leeftijd beginnen mensen hun job te haten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels