Vind ons op

Zita

Nederlanders lanceren fietsabonnement in België

Lifestyle

Nederlanders lanceren fietsabonnement in België

Voor 17,5 euro per maand een degelijke fiets en gratis reparaties. Met dat aanbod komt het Nederlandse Swapfiets binnenkort naar Leuven, Gent, Luik en Antwerpen.

Swapfiets belooft voor die 17,50 euro per maand, of 15 euro voor studenten, een kwalitatieve fiets met zeven versnellingen, dubbel slot, werkende verlichting en diefstalverzekering. Bij een defect, zelfs een lekke band, komt er binnen twaalf uur een fietsenmaker thuis langs om de fiets te repareren of om te ruilen.

Studenten

Drie studenten van de universiteit van Delft bedachten het concept en lokten er naar eigen zeggen al 27.500 klanten mee in Nederland. Swapfiets mikt vooral op studenten en gaat daarom eerst van start in Leuven. Binnen een paar maanden volgen Antwerpen, Gent en Luik.

Zwerffietsen

In tegenstelling tot Blue-bike, Villo, Velo of o-Bike hoort een fiets bij één klant en is er geen ritprijs. Als de klant het abonnement opzegt, verdwijnt de fiets uit de stad. Gemeentebesturen hoeven zich dus geen zorgen te maken over zwerffietsen, stelt het bedrijf.

Meer in Lifestyle

To Top