HomeNieuwsLifestyleMoeite met sparen? Zo lukt het wél

Moeite met sparen? Zo lukt het wél

Is jouw loon sneller op dan je maand? Dan ben je wellicht niet de enige. Gelukkig bestaan er financieel adviseurs om ons daarbij te helpen. Jacqui Park is daar eentje van. Zijn gouden tip? “Begin vooral niet overhaast te sparen en houd genoeg geld over om van te leven.” 

Volgens Park hebben veel mensen moeite om te beginnen sparen omdat ze te snel teveel willen. “Vaak behandelen we sparen als een extreem dieet. Ofwel zien we er enorm tegenop en beginnen we er niet aan, ofwel doen we het te fanatiek en houden we het niet lang vol”, legt Park uit aan lifestylewebsite My Domaine.

Laat extraatjes achterwege

De experte raadt aan om langzaam te beginnen en op te bouwen. Zo kun je bijvoorbeeld starten door één keer per week je meeneem-koffie of een ander extraatje links te laten liggen. Als dat goed lukt, kun je een stap verdergaan en proberen om dit twee keer per week te doen.

Vervolgens adviseert Park om je bankafschriften over een periode van drie maanden te bekijken. Op die manier krijg je duidelijkheid over waar je je geld precies aan uitgeeft. Dan is het tijd om besparingsdoelstellingen op te stellen.

Werk een plan uit

Stel jezelf de vraag: “Waarvoor wil ik het geld gebruiken?”. Werk een plan uit om deze doelen te bereiken. Zorg natuurlijk wel dat je nog genoeg geld overhoudt om van te leven.

Ten slotte stelt de experte voor om meerdere rekeningen te beheren. “Gebruik er bijvoorbeeld een voor noodzakelijke dingen, een voor plezier en een met spaargeld. Wanneer het nodig is, kun je ook geld overmaken tussen deze rekeningen.”

Het bericht Moeite met sparen? Zo lukt het wél verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels