HomeNieuwsLifestyleMilieubewuste student? Doe mee aan de Zero Waste Student Challenge!

Milieubewuste student? Doe mee aan de Zero Waste Student Challenge!

Het milieu laat studenten allesbehalve koud. Dat bewijzen de succesvolle milieubetogingen van de afgelopen tijd wel. Kriebelt het om nog wat meer te doen voor de planeet? Dan kan je meedoen aan de Zero Waste Student Challenge.

Afvalberg verkleinen

Wegwerpproducten lijken haast onoverkomelijk vandaag de dag. Van wattenstaafjes tot koffiebekers: na een keer gooien we het zonder omkijken de vuilbak in. Dat kan anders. Heel wat mensen gaan aan de slag met milieubewuste initiatieven die erop gericht zijn om onze afvalberg te verkleinen. En ook jij kan je steentje bijdragen. Klein of groot, elk initiatief is welkom.

Deelnemen?

De Stichting voor Toekomstige Organisaties is de drijvende kracht achter de Zero Waste Student Challenge. Op hun website kan je een formulier indienen om deel te nemen aan de challenge. Daarmee help je uiteraard het milieu, maar je maakt bovendien ook kans op subsidies om je project te ondersteunen. Je kan bijvoorbeeld een alternatief ontwerpen voor tampons of juist bestaande merken aansporen om beter na te denken over hun productieproces. Deelnemen kan nog tot 28 februari, dus wacht niet te lang.

Het bericht Milieubewuste student? Doe mee aan de Zero Waste Student Challenge! verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels