HomeNieuwsLifestyleMetro’s Move of the Day #4: De pendel push-up

Metro’s Move of the Day #4: De pendel push-up

Je wil graag beginnen met sporten, maar je weet niet hoe? Dan is dit twaalfwekenprogramma jou op het lijf geschreven. Wekelijks introduceren we één nieuwe move, die zowat overal kan uitproberen. Deze week: de pendel pus-up. Deze oefening is ideaal voor je borst, triceps en schouderspieren. 

STARTPOSITIE 

Foto M. Van Outrive

Plaats je twee handen op schouderhoogte op een bank of tegen een muur. Zak vervolgens door je ellenbogen en ga met je borst richting bank. Belangrijk is hier dat je met je ellenbogen naar achteren gaat en niet naar opzij. Dat laatste doe je bij pompen, maar dat is dus een andere oefening.

Lees ook: Metro’s Move of the Day #3 – De handtastlift

FASE 2 

Druk je op totdat je opnieuw in de startpositie staat en herhaal de oefening.

! Je rug moet in alle tijden recht blijven. Let er dus goed op dat je onbewust niet je billen in de lucht steekt of enkel met je middel naar beneden zakt.
TIP: Probeer deze oefening zo traag mogelijk te doen, zo train je gelijk ook je buikspieren. MOEILIJKE VARIANT: Zoek naar een proper perron en doe de oefening vanop de grond. UITDAGING: Heb je een vast pendelmaatje? Daag hem of haar dan uit voor een wedstrijdje.

Sport jij met ons mee? Deel jouw foto’s, vragen en tips voor Tess via Instagram onder #MetroFeelGood #FeelFanTesstic. Meer work-outvideo’s health tips en weetjes vind je hier

Het bericht Metro’s Move of the Day #4: De pendel push-up verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels