HomeNieuwsLifestyleMet de fiets naar Rome? Euro Velo 5 fietsroute trekt nu ook...

Met de fiets naar Rome? Euro Velo 5 fietsroute trekt nu ook door Brussel

De Via Romae, ook wel gekend als de Euro Velo 5 fietsroute, doorkruist voortaan het hart van Brussel. Aan het Jubelpark mocht Brussels Mobiliteitsminister Elke Van den Brandt de nieuwe verkeersbordjes inhuldigen die de fietsers de weg naar Rome aanduiden.

Wie de 3.200 kilometer lange Euro Velo 5 route aflegt, doorkruist zeven landen langs 21 kathedralen en 20 Unesco-sites. Het traject start in Canterbury in Engeland en gaat via Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Italië doorheen Rome om dan te eindigen in Brindisi. In totaal loopt er 400 kilometer van de route doorheen ons land en nu ook doorheen de hoofdstad.

«Het is goed om borden te hebben, maar we hebben ook fietspaden nodig. We hebben daar nog een lange weg te gaan, maar we werken er hard aan. Met veilige infrastructuur willen we iedereen verwelkomen die door Brussel rijdt en de stad wil ontdekken», zegt minister Van den Brandt.

Door jubelpark

Blauwe bordjes met daarop het nummer 5 omcirkeld door de Europese sterren en met de bijschriften Euro Velo en Via Romae duiden fietsers de juiste weg aan. Een stukje loopt rechtstreeks door het Jubelpark, onder de triomfboog door.

De officiële inhuldiging van de bordjes werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de European Cyclists’ Federation (ECF), de Europese Commissie, Pro Velo en visit.brussels.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/met-de-fiets-naar-rome-euro-velo-5-fietsroute-trekt-nu-ook-door-brussel

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels