HomeNieuwsLifestyleMeer en meer 50-plussers vinden hun weg naar het altaar

Meer en meer 50-plussers vinden hun weg naar het altaar

Steeds meer mensen kiezen ervoor om op latere leeftijd in het huwelijksbootje te stappen. Het beste voorbeeld is Willy Naessens die met zijn 79 lentes nog een ring om zijn vinger liet schuiven. Waarom kiezen we ervoor om niet meer in de lente, maar eerder in de herfst van ons leven zo’n verbintenis aan te gaan? 

Er wordt veel minder en anders getrouwd dan pakweg vijftig jaar geleden. De redenen zijn vooral economisch en sociologisch. We gaan sneller een andere relatie aan, zijn niet meer zo gebonden aan de kerk en geven ons geld ook liever aan andere zaken dan aan een trouwfeest. Maar er is nog één andere reden waarom we liever op oudere leeftijd in het huwelijksbootje stappen.

Ouder en wijzer 

50-plussers die een ring rond hun vinger schuiven, hebben al meer ervaring opgedaan in het leven en zijn dus een beetje ‘wijzer’. De kans om te scheiden is dus ook kleiner. Ze weten wat ze wel en vooral niet willen in een partner. Jongere koppels durven zich nog laten meeslepen door de romantiek van een eerste relatie, terwijl een ouder bruidspaar al langer heeft nagedacht over de grote stap.

Genieten

Ga jij als oudere heer of dame binnenkort trouwen? Dan heb je nog één groot voordeel. Je bent misschien met pensioen en hebt daarom meer tijd om te genieten van elkaar en zo duren de wittebroodsweken extra lang.

Het bericht Meer en meer 50-plussers vinden hun weg naar het altaar verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels