HomeNieuwsLifestyleMannen vinden ecologische levensstijl iets voor vrouwen

Mannen vinden ecologische levensstijl iets voor vrouwen

Het is officieel bewezen: vrouwen zijn milieubewuster dan mannen. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het Journal of Consumer Research.

Sommige mannen zijn iets terughoudender om een ecologische levensstijl aan te nemen omdat ze zich zorgen maken over hun masculiniteit. Dat blijkt uit het onderzoek waar meer dan 2.000 Amerikanen en Chinezen aan deelnamen.

Plastic zakje

Het onderzoek bestond uit zeven experimenten en toonde aan dat er een psychologische link bestaat tussen milieubewust leven en de perceptie van vrouwelijkheid. Zowel mannen als vrouwen beschouwden milieuvriendelijke producten als ‘meer vrouwelijk’ dan minder milieuvriendelijke boodschappen. Wie een herbruikbare tas mee naar de winkel nam, was vrouwelijker dan iemand die een plastic zakje herbruikte.

De onderzoekers zijn zelfs van mening dat mannen meer water en elektriciteit gebruiken als ze denken dat hun mannelijkheid bedreigd is. Daarom moeten de groene producten, volgens de wetenschappers wat mannelijker worden. Dat kan bijvoorbeeld al door de lettertypes en kleuren te veranderen.

Het bericht Mannen vinden ecologische levensstijl iets voor vrouwen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels