HomeNieuwsLifestyleMannen met een verkoudheid voelen zich écht slechter dan vrouwen

Mannen met een verkoudheid voelen zich écht slechter dan vrouwen

Het is een eindeloos gespreksonderwerp bij vrouwen: mannen die zich aanstellen wanneer ze ziek zijn. Maar nu blijkt dat mannen zich écht slechter voelen dan vrouwen.

Aanstelleritis is dus geen deel van de verkoudheid. Dokter Kyle Sue van de universiteit van Canada deed een laboratoriumonderzoek en stelde vast dat mannen wel degelijk minder bestand zijn tegen infecties van de luchtwegen.

Zwaardere gevolgen

“Dat resulteert in ergere symptomen die langer blijven. Daarnaast hebben zij een grotere kans om in het ziekenhuis te belanden en eraan te sterven”, legt de arts uit aan The British Medical Journal.

Uit eerder onderzoek bleek ook dat hoe meer testosteron een man heeft, hoe zwakker zijn immuunsysteem is. In tegenstelling tot het vrouwelijke hormoon oestrogeen dat het net een boost geeft.

“Nu is het misschien tijd voor manvriendelijke ruimtes met enorme televisies en ligstoelen. Zo kunnen wij in alle comfort en veiligheid bekomen van onze verkoudheid of griep”, grapt Sue.

Met enige nuance

Viroloog en griepexpert Ab Osterhaus beaamt de bevindingen van de arts. “Het ongemak dat mannen en vrouwen ondervinden verschilt inderdaad een beetje, maar enige nuance is op zijn plaats. Als het manneneffect effectief zo groot was, hadden wetenschappers het wel al eerder opgemerkt”, aldus de expert.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels