HomeNieuwsLifestyleMan doet dochter dna-test cadeau en ontdekt dat hij haar vader niet...

Man doet dochter dna-test cadeau en ontdekt dat hij haar vader niet is

Een Amerikaanse man heeft bij toeval ontdekt dat hij niet de biologische vader is van zijn via ivf verwekte dochter Rebecca. Hij ontdekte het nadat ze hem afgelopen kerst een dna-test cadeau had gedaan omdat ze graag hun stamboom uit wilden pluizen.

Verder onderzoek bevestigde dat moeder Jennifer wel Rebecca’s biologische mama is, maar Joseph niet haar vader. Inmiddels heeft hij de kliniek aangeklaagd waar de procedure in 1994 plaatsvond.

Joseph en Jennifer Cartellone en natuurlijk ook hun dochter waren verbijsterd toen de uitslagen van de dna-test eerder dit jaar bekend werden. De familie claimt dat tijdens het creëren van Rebecca’s embryo het eitje van haar moeder is gebruikt, maar zaadcellen van een andere man.

In het tv-programma Good Morning America vertelde de vader dat de familie ‘volledig in shock’ was toen bleek dat hij niet de vader is. “Ik heb Italiaans bloed en daarvan was geen spoortje te vinden in het dna van onze dochter. Wel was er een duidelijke match met mijn vrouw Jennifer.”

Leuk kerstcadeautje draaide anders uit

“Ik dacht altijd dat Rebecca mijn dochter is, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Hoe dramatisch is dat?”, stelt een boze Joseph Cartellone. “Onze grootste nachtmerrie is uitgekomen. Wat bedoeld was als een leuk kerstcadeautje, heeft geleid tot een gruwelijke onthulling. We zijn misleid door artsen van wie we dachten dat ze honderd procent betrouwbaar zijn. De werkelijkheid is helaas anders. We zijn 24 jaar geleden op slinkse wijze door die kliniek belazerd.”

Vijf mogelijke vaders

Advocaten die de familie heeft ingehuurd, hebben inmiddels via dna-databanken ontdekt dat er vijf mannen Rebecca’s vader kunnen zijn. Een daarvan is een arts van het Christ Hospital waar de ivf-behandeling destijds werd gedaan. Het gezin hoopt dat de biologische vader snel wordt gevonden. “Dit is voor ons als gezin loodzwaar”, aldus de vader. “Niet alleen voor mij en mijn vrouw maar bovenal voor onze dochter. Rebecca heeft emotionele problemen, veel stress en worstelt terecht met haar identiteit.”

Hij benadrukt wel zich nog steeds de vader van Rebecca te voelen. “Ik heb haar vanaf het moment dat ze geboren werd altijd gezien als mijn nakomeling en dat zal altijd zo blijven. Ook als duidelijk wordt wie haar biologische vader is.”

Het bericht Man doet dochter dna-test cadeau en ontdekt dat hij haar vader niet is verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels