HomeNieuwsLifestyleLondense universiteit schrapt rundvlees van menu vanwege klimaatopwarming

Londense universiteit schrapt rundvlees van menu vanwege klimaatopwarming

Om de klimaatopwarming mee tegen te helpen gaan, zal een Londense universiteit komend semester geen rundvleesproducten meer verkopen in haar studentenrestaurants en -cafés. “Als de klimaatnoodtoestand wordt uitgeroepen, mogen dat niet slechts lege woorden zijn”, zegt de nieuwe rector van Goldsmiths, University of London, Frances Corner.

Goldsmiths, University of London, een universitaire instelling in de Engelse hoofdstad, wil tegen 2025 klimaatneutraal zijn. Daarvoor moet onder meer rundsvlees wijken van het menu. Vanaf de start van het academiejaar in september zullen de cafetaria’s, bars en eetstandjes geen hamburgers en burrito’s met rundsgehakt meer serveren. Zo’n 10.000 studenten volgend les aan de universiteit, die haar campus in New Cross in het zuidoosten van Londen heeft.

Extra som voor plastic flessen en bekers

We bevinden ons op een “beslissend moment in de wereldgeschiedenis”, stelt de recent aangestelde rector Frances Corner. Net als andere organisaties zal de universiteit actie ondernemen om de CO2-uitstoot te beperken. Het Britse parlement had in mei, na hevig protest van milieu-activisten, de klimaatnoodtoestand uitgeroepen. “Als de klimaatnoodtoestand wordt uitgeroepen, mogen dat niet slechts lege woorden zijn.”

Het is niet de enige maatregel die de universiteit neemt. Vanaf september betalen studenten en universiteitspersoneel 10 pence (11 eurocent) op waterflessen en wegwerpbekers uit plastic. De inkomsten zullen rechtstreeks vloeien naar groene initiatieven van studenten. Ook zal de universiteit meer zonnecollectoren installeren op de campus in het zuidoosten van de Britse hoofdstad en investeren in de aanleg van volkstuintjes.

Het bericht Londense universiteit schrapt rundvlees van menu vanwege klimaatopwarming verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels