HomeNieuwsLifestyleKwart van de thuiswerkers is thuis minder productief

Kwart van de thuiswerkers is thuis minder productief

Door de coronacrisis werkt 44% van de ondervraagde Belgische werknemers momenteel thuis en 33% kan helemaal niet meer werken. Bij de thuiswerkers zegt 25% minder productief te zijn thuis dan op kantoor en 16% ondervindt meer stress dan normaal. Dat blijkt uit een studie van jobsite StepStone bij ruim 5.200 Belgen.

Op donderdag 12 maart vermeldde 51% van de Belgische werknemers dat hun dagelijkse werkroutine werd beïnvloed door COVID-19. Twee weken later is dat aantal gegroeid tot 89% van de Belgische werknemers die zeggen dat ze in hun dagelijks werk rechtstreeks impact ondervinden van het virus.

Van de Belgische werknemers werkt nu 44% van huis, omdat hun kantoor gesloten is. 33% kan voorlopig niet werken, omdat hun bedrijf gesloten is. 23% moet nog steeds naar hun gebruikelijke werkplek gaan.

Steun voor politici

Bij de thuiswerkers zegt 25% minder productief te zijn thuis dan op kantoor en 16% zegt meer stress te ondervinden dan normaal. De belangrijkste redenen voor de toegenomen stress zijn het gebrek aan sociaal contact (57%), het gevoel dat ze zich moeten bewijzen aan hun manager (48%), langer werken dan normaal (46%) en oppassen op de kinderen (43%).

In de afgelopen twee weken is de steun voor zowel de Belgische politici als de werkgevers aanzienlijk toegenomen. Voor politici is de steun meer dan verdubbeld (van 36% van de Belgen die zeggen dat politici de juiste beslissingen nemen tot 74%). Ook voor de werkgevers zijn de werknemers steeds positiever. Maar liefst 80% (tegenover 61% op 12 maart) zegt nu dat hun werkgever de juiste maatregelen heeft genomen.

Het bericht Kwart van de thuiswerkers is thuis minder productief verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels