HomeNieuwsLifestyleKoninklijk Paleis in Brussel opent binnenkort weer de deuren voor publiek

Koninklijk Paleis in Brussel opent binnenkort weer de deuren voor publiek

Op vrijdag 23 juli, twee dagen na de nationale feestdag, opent het Koninklijk Paleis in Brussel naar jaarlijkse traditie zijn deuren voor het publiek. De bezoekers zullen tot en met 28 augustus niet enkel de historische salons waar tijdens het werkjaar dagelijks activiteiten van de vorsten plaatsvinden, kunnen bekijken, maar ze zullen in het paleis ook drie tentoonstellingen kunnen ontdekken. Dat meldt het Koninklijk Paleis maandag.

Drie expo’s

De tentoonstelling ‘Onze toekomst veiligstellen’ zet projecten van Belspo, het Belgisch Federaal Wetenschapsbeleid, in de kijker. Klimaatverandering, de observatie van de aarde, de digitalisering van de collecties, het maritieme onderzoek en de poolmissies komen aan bod.

De expo ‘Boudewijn, Koning zijn’ van de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed schetst dan weer de sleutelmomenten van de regeerperiode van koning Boudewijn aan de hand van beelden, archiefstukken en nooit eerder tentoongestelde voorwerpen.

Ten slotte toont Technopolis in de expo ‘Science & Stones’ hoe bouwen verheven wordt tot een echte kunst aan de hand van Lego.

Openingsuren

Het Koninklijk Paleis zal alle dagen open zijn van 10.30 tot 17.00 uur. Enkel op maandag blijven de deuren dicht. Er wordt wel een uitzondering gemaakt op maandag 15 augustus (open) en dinsdag 16 augustus (gesloten). Tickets zijn gratis, maar moeten wel op voorhand gereserveerd worden via www.koninklijk-paleis-palais-royal.be. Ter plaatse reserveren is niet mogelijk.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/koninklijk-paleis-brussel-opent-binnenkort-weer-de-deuren-voor-publiek

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels