HomeNieuwsLifestyleKnappe fotoshoot promoot borstvoeding bij zwarte vrouwen

Knappe fotoshoot promoot borstvoeding bij zwarte vrouwen

Een indrukwekkende foto van negen vrouwen en hun kindje gaat viraal. Met het kiekje willen ze het taboe op borstvoeding doorbreken.

Enkele Amerikaanse moeders hebben de handen in elkaar geslagen omdat ze zich storen aan het taboe dat rond borstvoeding hangt. Ze beweren bovendien stellig dat het bij zwarte vrouwen nog meer omstreden is om de borst te geven.

“Veel Afro-Amerikaanse vrouwen denken dan terug aan de slavernij. Toen was borstvoeding de enige optie om je baby te voeden”, vertelt Rauslyn Adams, een van de moeders, aan People.

Viraal

Om daar verandering in te brengen, organiseerden ze samen met fotografe Lakisha Cohill een shoot. Het resultaat is een indrukwekkend kiekje, waarbij de negen vrouwen trots op een rotsformatie zitten met een kroon op hun hoofd. “We hebben geprobeerd om een soort van godin uit te beelden, omdat zij de perfecte uitbeelding is van kracht, evenwicht en geduld. Drie vaardigheden die heel belangrijk zijn als je de borst geeft”, voegt Adams daar nog aan toe.

De dames, die zichzelf de Chocolate Milk Mommies noemen, hopen dat het plaatje snel viraal gaat zodat veel mensen beseffen dat borstvoeding eigenlijk een mooi en natuurlijk fenomeen is. En we helpen hen daar graag een handje bij.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels