HomeNieuwsLifestyleKFC gaat de gezonde toer op

KFC gaat de gezonde toer op

Last van een kater of zin in comfort food? Dan ga je al eens makkelijk naar een fastfoodrestaurant zoals KFC. Binnenkort kan je in je favoriete fried chicken-restaurant ook terecht voor een gezonde maaltijd.

Geen paniek. De bekende emmers vol gefrituurde kip zullen niet uit het aanbod verdwijnen. Wel wil KFC de calorieën met 20% verminderen in hun gerechten en gezondere alternatieven aanbieden.

Het plan van de bekende fastfoodketen bestaat uit twee fasen. Als eerste gaat KFC tegen 2020 meer maaltijden aanbieden onder de 600 calorieën. Op die manier willen ze tegemoetkomen aan het ‘five-a-day target’ van de organisatie Public Health England. Daarbij eet een persoon een ontbijt van 400 calorieën, een middag- en avondmaal van 600 calorieën en twee gezonde tussendoortjes.

Dezelfde smaak maar gezonder

Voor het tweede deel van het plan wil de keten tegen 2025 de calorieën van alle gerechten met 20% verminderen. “Dat is een hele uitdaging”, aldus Victoria Robertson die als diëtiste samenwerkt met KFC. “We willen minder zout, vet en calorieën in onze maaltijden zonder iets aan de smaak te veranderen.”

Ook vegetarisch

De kipketen overweegt nog andere maatregelen. Zo willen ze meer gezonde side dishes aanbieden en enkel nog frisdranken met weinig calorieën verkopen. Er zou zelfs nagedacht worden over vegetarische maaltijden.

Het zal nog enkele jaren duren voordat de maatregelen effectief worden doorgevoerd. Maar KFC vindt niet dat ze hun ideeën te vroeg voorstellen. “We komen nu al met onze doelstellingen naar buiten, zodat we voldoende tijd hebben om alle recepten te herzien. Zo kunnen we verschillende methodes uittesten om de smaak zo goed mogelijk te behouden”, klinkt het.

Het bericht KFC gaat de gezonde toer op verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels