HomeNieuwsLifestyleKerstcadeaus met een hart

Kerstcadeaus met een hart

Door de overvloed aan diners, vrolijke liedjes en kerstmarkten met bijbehorende jenevers vergeten we soms dat Kerstmis niet het feest van de bourgondiër, maar van de vrede is. Je kan nochtans jouw geluk delen met mensen (en dieren) die het minder goed hebben dankzij deze vier goede doelen.

door Janne Vandevelde

Oxfam pakt uit

Wat geef je aan je tante die al alles heeft? Een geitje bijvoorbeeld? Niet voor haarzelf, maar voor een gezin in een derdewereldland dat de melk goed kan gebruiken. Zo kan je met dit snoezige cadeau levens redden en je tante houdt er een leuke wenskaart aan over. De geschenkpakketten gaan van een groentetuin voor 6 euro tot een irrigatiesysteem voor 1.500 euro.

www.oxfampaktuit.be – vanaf 6 euro

HappyPack van Unicef

Foto Unicef

Ook bij Unicef kan je geschenkpakketten weggeven die kinderen in nood helpen. Schoolmateriaal, vaccins, voetballen… voor jou zijn ze vanzelfsprekend, maar voor kinderen in ontwikkelingsgebieden of vluchtelingenkampen zijn ze van onschatbare waarde.

www.unicef.be – vanaf 5 euro

Geef je cadeaugeld aan Rikolto

Foto Rikolto (c) Jimmy Kets

Rikolto, het vroegere Vredeseilanden, wil je helpen je cadeaugeld nuttig te besteden. Samen met de organisatie ontwerp je een uitnodiging voor je gasten met een link naar je eigen sponsorpagina. Daar kunnen ze geld storten en zo zorgen voor een toekomst waarin boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun voedsel.

www.rikolto.be

Adopteer een dier met WWF

Foto Unsplash

Ben je een dierenvriend en wil je deze kerstperiode een bedreigde diersoort redden? Dan weet WWF raad. Adopteer een dolfijn, tijger, panda of gorilla. Je hoeft geen plaats te ruimen in je appartementje voor deze wilde dieren, maar dankzij jouw maandelijkse bijdrage kan WWF deze dieren beschermen.

www.wwf.be/adopt

 

Het bericht Kerstcadeaus met een hart verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels