Vind ons op

Zita

Jongeren krijgen stress van altijd bereikbaar zijn

Lifestyle

Jongeren krijgen stress van altijd bereikbaar zijn

De berichtjes die binnen blijven komen, even door Instagram scrollen, een foto versturen met Snapchat en zeven dagen op zeven door je ouders gebeld worden. Geen wonder dat vier op de tien jongeren druk ervaren door hun smartphone.

Volgens onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het Nederlandse EenVandaag Opiniepanel, voelen jongeren vooral de druk om ‘altijd maar bereikbaar te moeten zijn’ en vinden ze dat hun telefoon te veel afleiding geeft. 3Vraagt voelde 1.400 Nederlandse jongeren tussen 16 en 34 jaar aan de tand.

Verslaafd of verrijking?

De helft (52%) van de jonge mensen vindt dat ze te veel op hun telefoon zitten. Een derde (33%) noemt zich zelfs verslaafd aan de smartphone. Ook al ervaart een deel van de ondervraagde jongeren hun smartphone als een last, tegelijkertijd zien de meesten (84%) het apparaat juist als een verrijking.

Driekwart vindt het niet kunnen wanneer iemand tijdens het eten op zijn telefoon kijkt. Toch pakt 46% van de jongeren voor de maaltijd in een restaurant zijn smartphone en maakt een foto van het gerecht op het bord, om die foto vervolgens op sociale media te plaatsen.

Bron: Metro Nederland

Het bericht Jongeren krijgen stress van altijd bereikbaar zijn verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top