HomeNieuwsLifestyleJe geluk hangt af van wat je eet

Je geluk hangt af van wat je eet

Er is een verband tussen wat je eet en je gemoedstoestand. Dat blijkt uit het online ‘Food Mood’-onderzoek van de universiteit van Binghamton in New York.

Wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat het humeur van jongvolwassenen (18-29 jaar) een boost krijgt na het eten van rood vlees en gevogelte. Vlees bevat componenten die de aanmaak van dopamine, het zogenaamde gelukshormoon, bevorderen. Toch hoeft dat geen slecht nieuws voor vegetariërs te zijn. Regelmatig aan lichaamsbeweging doen leidt tot hetzelfde effect.

“Jongvolwassenen die minder dan driemaal per week rood of wit vlees aten en minder dan drie keer per week sportten, hadden een aanzienlijk minder goede mentale gezondheid dan wie dat wel deed”, verklaarden de onderzoekers aan The New York Post.

Minder koffie

Volgens het onderzoek vermijd je best koffie en koolhydraten, die onze stressreactie zouden activeren. Vooral dertigplussers hebben baat hebben bij dit advies. “Ons vermogen om stress te reguleren vermindert met de jaren. Als we voedsel eten dat de stressreactie activeert, neemt de kans op mentale stress toe.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels