HomeNieuwsLifestyleIn Mexico worden rietjes gemaakt uit avocadopitten

In Mexico worden rietjes gemaakt uit avocadopitten

Een bedrijf uit Mexico heeft rietjes geproduceerd uit de pit van een avocado. Nu steeds meer restaurants en cafés rietjes bannen, lijkt dit de ideale vervanger om je mojito mee binnen te slurpen.

Steeds meer mensen proberen minder rietjes te gebruiken om hun impact om het milieu te verminderen. Maar daar heeft het Mexicaanse bedrijf Biofase een oplossing voor bedacht: biologisch afbreekbare rietjes. Zo’n zes jaar geleden ging chemiestudent Scott Mungía op zoek naar een alternatief voor plastic. Mungía probeerde eerst te werken met mangopitten, maar uiteindelijk bleek de avocadpit het meest geschikt.

Begraven in grond

Anderhalf jaar lang zocht de student een methode om de moleculaire bestanddelen te onttrekken van de pit. Uiteindelijk slaagde hij erin plastic te maken van de pit. Het bioplastic waarvan het strootje wordt gemaakt valt uiteen na 240 dagen, of kan begraven worden in de grond. Ter vergelijking: de plastieken versie kan er meer dan 100 jaar overdoen om te degraderen. De student kocht vijf jaar geleden een patent, starttte en bedrijf en produceert sinds begin dit jaar zijn eigen biologisch afbreekbare rietje.

Het bericht In Mexico worden rietjes gemaakt uit avocadopitten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels