HomeNieuwsLifestyle‘IJsjongen’ krijgt amper 1.000 euro van al het geld dat ingezameld werd...

‘IJsjongen’ krijgt amper 1.000 euro van al het geld dat ingezameld werd door het goede doel

Een week geleden werd Wang Fuman plotsklaps wereldberoemd. Er was immers een foto opgedoken waar hij volledig bevroren opstond. Dat zette veel mensen aan om geld te storten aan het goede doel. In totaal werd meer dan 63.700 euro verzameld. Nu blijkt dat de jongen daar amper een peulschil van krijgt: zo’n 1.000 euro. 

Met bevroren wangen, wenkbrauwen, wimpers en een kapsel dat bestond uit ijspieken: zo stond de kleine Wang Fuman op de foto. Het 9-jarige jongetje had net 5 kilometer gelopen, en dat terwijl het buiten vroor dat het kraakte. De reden? Hij wou zijn rekentoets op school niet missen.

Kloof arm en rijk

Het plaatje ziet er misschien vertederend uit, maar het legt helaas ook de vinger op een schrijnende wonde. Het is immers een duidelijk voorbeeld over de kloof tussen arm en rijk. Wang Fuman is maar een van de vele kinderen die elke dag een enorme afstand moeten afleggen om naar school te kunnen gaan.

Het tafereel zette veel mensen wél aan om geld te doneren aan het goede doel, de Zhaotong Youth Development Foundation. In totaal werd meer dan 63.700 euro verzameld. Nu blijkt dat de jongen daar slechts een klein deel van krijgt: zo’n 1.000 euro. De rest van het geld gaat naar andere kinderen die zich in gelijkaardige situaties bevinden.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels