Vind ons op

Zita

Hoe maak je je barbecue schoon?

Lifestyle

Hoe maak je je barbecue schoon?

Wie zomer zegt, zegt barbecue. Met z’n allen halen we deze dagen onze barbecue vanonder het stof en grillen we lekker vlees en groenten. Maar hoe kan je je toestel efficiënt schoonmaken? Wij serveren enkele handige tips

Barbecueën zit nog steeds in de lift. Er worden steeds meer geavanceerde toestellen verkocht. En een beetje grillmeester doet er natuurlijk ook luxueuzer vlees op. De Nederlander Jord Althuizen, wereldkampioen barbecueën en oprichter van Smokey Goodness, bevestigt dit: «Nederlanders doen gelukkig tegenwoordig veel meer met hun barbecue dan alleen wat worstjes grillen. Denk aan veel groenten en mooie grote stukken vlees die langzaam gegaard worden. Maar ook complete maaltijden gaan op het rooster.»

Als je je barbecue vaker gebruikt, moet je hem ook vaker reinigen. «Een schone grill is niet alleen veiliger, maar ook beter voor de smaak en kwaliteit.», weet Althuizen. De barbecuekampioen deelt dan ook graag zijn beste tips.

1. Gebruik een barbecuereiniger

Een simpel sopje met warm water en wat afwasmiddel is niet genoeg om alle etensresten van je rooster te verwijderen. Aangebrand eten op je rooster is niet hygiënisch en bovendien slecht voor je gezondheid.

2. Gebruik een goede borstel om te schrobben.

3. Spoel het rooster met wat warm water.

4. Maak het rooster droog met een theedoek of houd het even boven de vlam voor je gaat barbecueën.

5. Maak niet alleen het rooster schoon, maar ook de rest van de barbecue.

Smakelijk!

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/food/hoe-maak-je-je-barbecue-schoon

Meer in Lifestyle

To Top