HomeNieuwsLifestyleHoe gelukkiger de moeder, hoe gelukkiger de kinderen

Hoe gelukkiger de moeder, hoe gelukkiger de kinderen

Vandaag is het 15 augustus, ofwel O.L.V. Hemelvaart, maar in de provincie Antwerpen vieren ze dan Moederdag. En die feestdag valt niet te onderschatten. Uit een Brits onderzoek blijkt dat het geluk van een moeder, meer nog dan dat van andere familieleden, bepalend is voor het geluk van haar kinderen.

De mate waarin kinderen zich gelukkig voelen is voor een groot deel afhankelijk van de manier waarop hun gezin leeft en de banden die zich onderling hebben. Daarin speelt vooral de blijdschap van de moeder een cruciale rol, klinkt het in een studie van de Institute for Social and Economic Research (ISER). De gelukkigste kinderen hebben twee ouders, al moeten dat niet hun biologische zijn, en geen jongere broers of zussen.

Iedereen aan tafel

In totaal werden er voor het onderzoek 6.441 vrouwen, 5.384 mannen en 1.268 jongeren bevraagd. Zes op de tien kinderen gaven aan gelukkig te zijn, meldt Gulf News. Dat aantal daalde naar 55% als de moeder van het gezin zich niet zo goed voelde. Bij de gelukkige gezinnen waren ruzie’s zeldzaam en werd er minstens drie keer per week ’s avonds samen gegeten.

Uit de studie blijkt ook dat oudere zussen of broers geen negatieve invloed hebben op het geluksgevoel van kinderen, maar jongere familieleden wel. Hoe jonger het andere gezinslid, hoe groter het effect. Toch blijft de band met de ouders de doorslag. Zo gaf slechts 28% van de kinderen die meer dan een keer per week ruzie maken thuis aan echt gelukkig te zijn.

Het bericht Hoe gelukkiger de moeder, hoe gelukkiger de kinderen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels