Vind ons op

Zita

Hiermee scoren vrouwen het best op datingsites

Lifestyle

Hiermee scoren vrouwen het best op datingsites

Wil je als vrouw een leuke partner aan de haak slaan en wil je je kansen maximaliseren op datingsites? Poseer dan in bikini of laat je fotograferen met een schattige hond. Vooral vrouwen met trouwe viervoeters doen het uitstekend, besluit een peiling van datingwebsite eHarmony.

Voor het onderzoek stelde eHarmony een twintigtal profielfoto’s  van een mannelijk en een vrouwelijk model voor aan een panel van gebruikers. De proefkonijnen moesten de profielfoto’s beoordelen op gebied van zelfvertrouwen, aantrekkelijkheid en vriendelijkheid. Ze moesten ook laten weten hoe groot de kans was dat ze een afspraak wilden met de man of vrouw achter de profielfoto.

Zorgzaam

Niet helemaal onverwacht scoorden de profielfoto’s van vrouwen in bikini hoog voor aantrekkelijkheid bij één op vijf mannen. Verrassender is dat zowel mannen als vrouwen profielfoto’s met honden hoog inschatten.

De onderzoekers suggereren dat mensen die poseren met een hond zorgzamer en betrouwbaarder overkomen. Eenzelfde effect is te zien bij mannen die met hun baby of kind poseren.

Meer is beter

Voorts adviseert eHarmony om meer dan één profielfoto te plaatsen op een datingsite. Mannen kunnen de kans op contact verhogen met 10% door meerdere foto’s te plaatsen, bij vrouwen is dat slechts 8%.
 

Het bericht Hiermee scoren vrouwen het best op datingsites verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top