HomeNieuwsLifestyleHier moet je voor opletten op de Dag van het Naakt Tuinieren

Hier moet je voor opletten op de Dag van het Naakt Tuinieren

Haal allemaal maar je tuinslang boven, want morgen is het de Dag van het Naakt Tuinieren. De dag staat in het teken van een “positief zelfbeeld”, maar is niet zonder gevaar. Daarom hebben we een lijst gemaakt van de grootste gevaren van in alle vrijheid in je moestuin werken.

Voor de 13de keer op rij is 5 mei de Dag van het Naakt Tuinieren. Het initiatief is een idee van de Amerikaanse nudistenvereniging Body Freedom Collaborative, die op die manier wil benadrukken dat “een gezonde praktijk ook aan een positief zelfbeeld kan bijdragen”. Volgens de organisatie kan je alles wat er in de tuin moet gebeuren ook zonder kleren aan afwerken. Maar dan neem je best eerst de onderstaande tips eens door.

Pas op met die snoeischaar

Zelfs als je kleren aan hebt, zijn het al gevaarlijke dingen, maar in je nakie moet je er twee keer zo aandachtig mee zijn. Snoeischaren zijn gemaakt om takken moeiteloos door te knippen. Beeld je even in welke ravage ze bij bepaalde takachtige lichaamsdelen kunnen aanrichten.

Brandnetels

Brandnetels, lekker in de soep, maar een hel als de bladeren toevallig je huid raken. Sta je naakt in je tuin, dan is er meer blote huid die in aanraking kan komen met het onkruid. Kijk dus eerst goed naar de grond voor je je bips neerplant.

De stralende zon

Als we de weervoorspellingen mogen geloven, zal de zon zich dit weekend vaak laten zien. Wil je niet dat je tomaten op het einde van de dag knalrood zijn, kan je best wat zonnecrème bovenhalen. En vergeet niet te smeren op de plekken waar normaal gezien de zon niet schijnt.

Huisdieren

Zalig, jij en je kat of je hond, samen naakt door de tuin wandelend. Zorgelozer kan een mens niet zijn. Tot je met je voet vol in een goed verborgen hoopje stront gaat staan. Je kan je huisdier niets verwijten, want de tuin is eigenlijk zijn domein. Kijk daarom goed uit je doppen.

Pas op voor je tenen

Tenen. Wie zijn ze, wat doen en waarom steken ze in godsnaam zo ver vooruit? Het kan zomaar gebeuren dat je volledig opgaat in je drukke tuinwerken dat je vergeet dat je schup een potentieel moordwapen is. Voor je het weet, plant je de stalen plaat te dicht bij je voet en hupsakee, je bent een teen of drie lichter.

Denk aan je buren

Geloof het of niet, maar iedereen is overtuigd van het nut van de Dag van het Naak Tuinieren. Sommige mensen hebben er zelfs nog nooit van gehoord. Denk daarom ook aan je buren en tast even af of zij wel heel de dag op jouw aubergine of meloenen willen kijken. Tenzij je buurman of -vrouw echt heel knap is. Dan kan te veel aan je buren denken nefaste gevolgen hebben.

Gebruik je insectenradar

Gevaar sluit in het kleinste hoekje. Een onschuldige slok van een glas frisdrank, een paar druppeltjes die naast je mond vallen en op je borstkas terechtkomen en voor je het weet zwermen er bijen en wespen rond je hoofd. En het laatste wat je wil, is een extra dikke bobbel in je intieme regionen.

Het bericht Hier moet je voor opletten op de Dag van het Naakt Tuinieren verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels