HomeNieuwsLifestyleHet klikt tussen de Belg en zijn smartphone. 72% verlaat het huis...

Het klikt tussen de Belg en zijn smartphone. 72% verlaat het huis niet zonder een volle batterij

Anno 2018 zijn we allemaal ‘connected ‘ met het internet. De Belg kan dan ook niet zonder zijn smartphone. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van technologiebedrijf Huawei. Zo zou een op de tien een vreemde op een koffie trakteren om diens oplader te mogen gebruiken. 

Is jouw oplader van je gsm een verlengde van jezelf? Je bent niet alleen. Bijna driekwart van de Belgen wil de voordeur pas achter zich dichttrekken als zijn of haar smartphone volledig opgeladen is. Slechts één op de vijf verlaat het huis met een batterij die minder dan de helft opgeladen is. We komen blijkbaar liever te laat op een afspraak dan te vertrekken met een smartphone die niet volledig opladen is.

Spannende roddels 

Ook als we ergens naar toe gaan, kunnen we niet zonder onze smartphone: één op de tien eigenaars van een gsm (10,33%) kan niet zonder muziek of entertainment tijdens het pendelen. Bijna 8% is er van overtuigd dat ze zullen verdwalen zonder een navigatieapplicatie zoals Google Maps. Het missen van spannende roddels in de groepchat met vrienden of familie is voor 1,87% van de Belgen dan weer de grootste bezorgdheid.

Nooit zonder stroom vallen

Dat een smartphone zonder batterij kan vallen, houdt mensen actief bezig en dwingt hen tot het zoeken van creatieve oplossingen. Iets meer dan één op de tien (14,17%) stapt de winkel binnen om een nieuwe lader te kopen, zelfs al hebben ze er thuis al voldoende.
Maar er zijn ook meer pragmatische oplossingen. Een kwart leent even de smartphone van iemand anders. Bijna één op de tien (8,96%) zal een vreemde trakteren in ruil voor zijn of haar oplaadkabel.

De echte smartphone-addicts gaan een stapje verder: 5,91% geeft aan zowat alles te doen voor een oplaadbeurt. Voor 5,22% onder ons is het geen probleem om een vreemde te knuffelen en 6,59% zou zelfs twintig euro neerleggen om weer met een volle batterij door het leven te kunnen. Het is duidelijk, we leven in een digitaal tijdperk.

Het bericht Het klikt tussen de Belg en zijn smartphone. 72% verlaat het huis niet zonder een volle batterij verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels