HomeNieuwsLifestyleHangry? Zo kom je ervan af

Hangry? Zo kom je ervan af

Zo goed als iedereen is ooit in aanraking gekomen met een hangry persoon. Ofwel was iemand uit je omgeving het slachtoffer, ofwel werd jijzelf humeurig door de honger. Dit is wat je kunt doen tegen een hongeraanval.

Je bent hangry wanneer je zo hongerig (hungry) bent dat je boos en/of gefrustreerd (angry) wordt. Op zulke momenten speel je het liefst eender welk voedsel naar binnen. Toch laat je sommige etenswaren beter staan. Het is belangrijk dat je iets eet dat je honger doet verdwijnen, maar je bloedsuikerspiegel gestaag doet stijgen. Van de volgende vijf snacks ga je in een oogwenk van hangry naar happy.

1. Edamame bonen

edamame bonen
Foto Pixabay

Edamame bonen vormen tijdens hangry-momenten het ideale voedsel. Ze bevatten een grote hoeveelheid eiwitten en zijn relatief caloriearm.

2. Soep

groentesoep
Foto Pixabay

Om je kwaadaardige hongergevoelens te stillen, is ook bouillon of groentesoep een goede keuze. Gooi er nog extra groenten bij en er staat een volwaardige maaltijd voor je neus.

3. Huttenkaas

huttenkaas
Foto Pixabay

Huttenkaas, ook wel Hüttenkäse of cottage cheese genoemd, zit boordevol eiwitten. Wie meer tijd heeft, kan voor het perfecte hangry-voedsel gaan door de kaas in een omelet te verwerken. Zo krijg je nog meer eiwitten binnen.

4. Noten

noten
Foto Pixabay

Noten bevatten veel vezels, eiwitten, vet en antioxidanten. Daarnaast barsten ze van de vitaminen en mineralen. Om die reden ben je lang verzadigd en zal het hongergevoel niet snel opnieuw toeslaan.

5. Bruin brood met avocado

avocado bruin brood
Foto Pixabay

Om de honger te stillen, zijn bruin brood en avocado een goede match. Bruin brood helpt je aan vezels en avocado bestaat uit gezonde vetten die goed zijn voor je hart. Wie graag nog een extra portie eiwitten binnenkrijgt, voegt er nog een roerei aan toe.

Night Court Eating GIF by Laff - Find & Share on GIPHY

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels